Vogue loves Dutch brands: de leukste Nederlandse designersamenwerkingen van het moment

Van een exclusieve samenwerking tussen Spijkers en Spijkers en Van Dalen tot een Viktor&Rolf x Hema kerstcollectie.

dutch-designer-samenwerkingen-labels
Marc de Groot, Vogue Nederland, april 2012.

Nederland is nog nooit zo succesvol geweest op modegebied als nu. Vogue toont in het gloednieuwe novembernummer het beste wat ons land op dit moment te bieden heeft aan designtalent en fashionlabels. Naast modehuizen als Viktor&Rolf, Sies Marjan en Ronald van der Kemp die zich begeven in de modesferen van Parijs en New York vinden er ook in ons eigen land met regelmaat lanceringen en samenwerkingen plaats van Nederlandse highstreet labels en modehuizen. Van een exclusieve schoenencollectie van schoenlabel Van Dalen en Nederlands ontwerpersduo Spijkers & Spijkers en een bijzondere kerstcollectie van Viktor&Rolf x Hema tot duurzame en exclusieve capsule collecties van Hacked by in samenwerking met de ASN Bank en het Nederlandse label Hul le Kes in samenwerking met het Leger des Heils. Bekijk hier de leukste Nederlandse designersamenwerkingen van het moment.

Vogue's Dutch Design Issue met Bella Hadid op de cover is nu in de winkels verkrijgbaar en hier online te bestellen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Rituals x het Rijksmuseum
Blue, White, Room, Yellow, Still life photography, Wall, Black-and-white, Interior design, Flower, Table,
Rituals

Rituals heeft samen met het Rijksmuseum de Amsterdam Collection ontwikkeld, geïnspireerd op zeventiende-eeuws Delfts aardewerk dat te zien is in het Rijksmuseum. De lijn bevat een geurkaars en interieurparfum tot een body- en handencrème. De geur van de producten is gebaseerd op de Nederlandse tulp en de verfrissende geur van Japanse yuzu waardoor je voor even wordt terug genomen naar de tijd waarin Amsterdam voor het eerst in aanraking kwam met Aziatische producten. De collectie is verkrijgbaar bij het Rijksmuseum, Rituals Leidsestraat Amsterdam, Rituals Schiphol, de Bijenkorf Amsterdam en de webshops van Rituals en de Bijenkorf.

2 Van Dalen by SPIJKERS EN SPIJKERS
spijkers-en-spijkers-van-dalen
EVA BROEKEMA

Na de succesvolle sneakercollectie in 2018, ter ere van het 145-jarige bestaan van de Nederlandse schoenenretailer Van Dalen, lanceert het merk nu een tweede collectie in samenwerking met Nederlands design duo Spijkers en Spijkers. De exclusieve schoenenlijn genaamd Van Dalen by SPIJKERS EN SPIJKERS bevat laarsjes gericht op de draagbaarheid waar Van Dalen bekend om staat, gecombineerd met de edgy stijl van Spijkers en Spijkers. De collectie bestaat uit vijf verschillende ontwerpen met elk een uniek element en is verkrijgbaar in Van Dalen winkels en via de webshop van het merk.

3 Hacked by_ x ASN Bank
Clothing, Sitting, Blue, Leg, Beauty, Fashion, Summer, Yellow, Dress, Shoulder,
Renée de Groot

Ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van het modelabel Hacked by slaan de handen ineen met de ASN Bank voor een duurzame capsule collectie. De collectie is genaamd Hacked by_ x ASN Bank #1 en bestaat uit vijftien verschillende items gemaakt van restmaterialen als onverkochte kledingstukken en overgeproduceerde stoffen. Van elke stijl worden een beperkt aantal stuks geproduceerd met verschillende stoffen en prints, afhankelijk van de beschikbare restmaterialen. De items zijn te koop via de webshop van Hacked by en in de winkel van X Bank in Amsterdam.

4 Viktor&Rolf x Hema
Red, Christmas, Christmas eve, Tablecloth, Event, Textile, Holiday, Christmas decoration, Linens, Interior design,
Hema

Viktor&Rolf en Hema hebben de handen ineengeslagen voor een speciale kerstcollectie genaamd Jingle Bows. De collectie bevat kersttruien en sokken voor mannen, vrouwen en kinderen en er is speciaal voor het jonge familielid een kerstrompertje ontworpen. De collectie bevat tevens lifestyle items, waaronder exclusieve Viktor&Rolf kerstballen, servies, tafellinnen, ballonnen en glinsterend inpakpapier. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een kerst in de stijl van Viktor&Rolf. De kenmerkende strik van beide ontwerpers vormt de leidraad van de collectie. Alle items zijn vanaf 18 november te kopen in Hema-winkels en via de webshop van Hema.

5 Hul le Kes x Leger des Heils
Clothing, Boutique, Clothes hanger, Room, Dry cleaning, Dress, Textile, Fashion design, Outlet store, Closet,
Hul le Kes

Het Leger des Heils en duurzame modeontwerper Sjaak Hullekes slaan de handen ineen voor een duurzame capsule collectie gemaakt van hergebruikt textiel. De collectie is een statement tegen fast fashion en wegwerpmode waarin Hul le Kes oude kleding van het Leger des Heils transformeert tot een gloednieuwe en duurzame collectie die voor iedereen betaalbaar is. De items zijn te koop van 22 t/m 27 oktober 2019 in de pop-up store van Hul le Kes en het Leger des Heils aan de Huidenstraat 13.

6 Patta x Clarks Originals
Land vehicle, Vehicle, Motor vehicle, Motorcycle, Mode of transport, Transport, Helmet, Snapshot, Street, Human,
Patta x Clarks

Hoewel dit niet twee Nederlandse merken zijn, is deze samenwerking van het Amsterdamse label Patta en Brits schoenenmerk Clarks Originals zeker het vermelden waard. De merken slaan de handen ineen voor het creëren van een nieuwe versie van de bekende Desert Trek schoen van het Britse merk. Het schoenontwerp is voor de speciale editie uitgevoerd in wit en zwart leer en is geïnspireerd op de Jamaicaanse stijl. De schoenen zijn te koop in de Patta winkels in Londen en Amsterdam, de Clark Originals winkel in Londen aan Berwick Street en de webshop van Patta.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion