Chanel Couture Lente 2020: van een Chanel-kloostertuin tot minimalistische bruid

Vogue selecteert de zes hoogtepunten van Chanels haute couture show.

chanel-couture-lente-2020
Pascal Le SegretainGetty Images

Na de eerste haute couture-collectie van Virginie Viard voor Chanel vorig jaar (in een levensechte bibliotheek!), keken we reikhalzend uit naar de volgende presentatie van het iconische Franse modehuis. Traditiegetrouw vond de Chanel Couture Lente 2020 show plaats in het Grand Palais, de wereldberoemde glazen tentoonstellingshal in Parijs. Hoewel Chanels couture-presentaties bekend staan om spectaculaire decors (een gigantische leeuw, een Chanel-supermarkt, ijsschotsen, you name it), koos Viard deze keer voor een "simpele" kloostertuin. De collectie was wat dat betreft ook aan de "sobere" kant, geïnspireerd op Coco Chanels jeugd, met veel klassieke ontwerpen, zwart-witte creaties en – zo kenmerkend voor Chanel – heel veel tweed. Vogue zet de highlights van de show voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Chanel-kloostertuin

Chanel weet ons met iedere show weer te verrassen. Zo is het Franse modehuis verantwoordelijk voor het ene na het andere spectaculaire decor. Tijdens de Couture Lente 2020 show werd er gekozen voor een "sober" decor: een kopie van de eeuwenoude kloostertuin van het Aubazine klooster, een plek die een belangrijke rol speelde in Gabrielle "Coco" Chanels jeugd. Zo woonde de ontwerpster er zes jaar lang met haar zus nadat haar moeder was overleden.

2 Coco's jeugd
gigi-hadid-chanel-couture-lente-2020
Vogue.com

De couture-collectie is deels geïnspireerd op Coco Chanels kindertijd, met mini-jurken, opzichtige kragen en knoopjes. De looks aan het begin van de show doen zelfs een beetje schools aan, met strak gekamde haren, witte kousen en sokken in (platte) schoenen. Gedurende de show leren we dat Coco's jeugd centraal staat, met in het bijzonder haar tijd in het Aubazine klooster, waar ze opgroeide van kind tot jonge vrouw. Sommige looks zijn gebaseerd op de manier waarop Gabrielle zich moest kleden in het weeshuis.

3 Knap borduurwerk
looks-chanel-couture-lente-2020
Vogue.com

Naarmate de show vordert, krijgen we steeds vrouwelijkere en sierlijkere looks voorgeschoteld, waaronder jurken en blouses die nauwkeurig door Chanels les petit mains in elkaar zijn gezet. Daarop zien we prachtig borduurwerk, zoals de bloemen uit de kloostertuin van Aubazine, genaaid op een witte, transparante blouse.

4 Power schouders en tweed
looks-chanel-couture-lente-2020-show
Vogue.com

Hoewel we voornamelijk klassieke silhouetten zien in Chanels Couture Lente 2020 show, zijn het de schouders die opvallen. Zo zien we klassieke tweed jurkjes en mantelpakjes met een "power" detail bij de schouders, waarbij Virginie Viard een twist geeft aan de kanten kraag.

5 Nederlandse modellen
nederlandse-modellen-chanel-couture-lente-2020
Vogue.com

Zoals we van het Franse modehuis gewend zijn, zien we ook tijdens deze show een aantal Dutch beauties over de catwalk lopen. Onder meer Marjan Jonkman, Luna Bijl en Kiki Willems toonden Chanels nieuwste couture-creaties aan het aanwezige modepubliek.

6 De minimalistische bruid
bruid-chanel-couture-lente-2020
Vogue.com

Volgens traditie worden coutureshows vaak afgesloten met een bruid. Waar sommige ontwerpers all out gaan, heeft Virginie Viard gekozen voor een minimalistische maar zeer moderne bruid – in lijn met de rest van de show. Het model draagt een witte plissé midi-jurk met kopen en een riem. Zoals bijna alle modellen uit de show draagt ze een witte panty, met witte sokken en zwarte schoenen. Als de sluier niet zichtbaar was, zou je bijna niet weten dat het hier om een heuse Chanel-bruid ging.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion