De mooiste duurzame labels van eigen bodem die je wil kennen

Bij deze tassen- en sieradenmerken verwen je jezelf én draag je bij aan een betere wereld.

doutzen kroes in vogue nederland september 2013
Paul Bellaart, Vogue Nederland September 2013

Het is vandaag Earth Day, een dag waarop wordt stilgestaan bij ons gedrag en het effect daarvan op de wereld. Het doel is om op deze manier extra bewust te worden van de dingen die we anders moeten doen ten goede van het milieu. Niet alleen vandaag, maar ook op de lange termijn om zo bewust bij te dragen aan een betere wereld. Dit hoeven niet per se enorme veranderingen te zijn in je dagelijkse leven; ook met kleine keuzes kun je verandering in gang zetten. Daarom selecteren we de mooiste Nederlandse tassen- en sieradenlabels die met duurzame ontwerpen die een leven lang meegaan. Juist in deze periode is het zo belangrijk deze merken te ondersteunen, om ervoor te zorgen dat ze er ook na deze crisis nog zijn. Verwen jezelf met het moois dat deze labels te bieden hebben en draag zo bij aan een duurzamere wereld.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Lilay Yuzgulen

In plaats van hele collecties te lanceren, concentreert​ ​Lilay Yuzgulen zich op de waarde van een enkel item​ per keer. ​De tas Faye is het eerste product dat het merk maakte. Een tas met een tijdloos en eigenzinnig karakter die elke outfit 'extra oomph' geeft, zo stelt het label zelf. Het is een slow fashion merk waarbij productieresten duurzaam worden ingezet en onderling gecombineerd. De tassen worden handgemaakt in Italië door een klein familiebedrijf.

2 Ocean Republic

Ocean Republic heeft als doel 100% circulair te zijn bij het creëren en produceren van hun sieraden. De materialen van de collecties zijn puur en bedoeld om eeuwig mee te gaan. Oprichtster en ontwerpster Sophie Mylou hergebruikt en recycled materiaal bij het maken van de ontwerpen. Ook kun je er sieraden die je niet meer draagt inleveren in ruil voor shoptegoed.

3 SÓUN

Het duurzame Nederlandse label SÓUN brengt duurzame en innovatieve materialen samen met Italiaans vakmanschap. Centraal in de ontwerpen van het label staat het idee van circulariteit en het creëeren van zo min mogelijk afval bij het maken van items. De eerste collectie bestaat uit tijdloze handtassen gemaakt van zalmhuid, een bijproduct van de visindustrie gelooid zonder schadelijke chemicaliën.

4 Iris Desiree Claessens

De sieraden van label Iris Desiree Claessens zijn geïnspireerd op de natuur en hebben een moderne en tegelijk tijdloze stijl. Elk ontwerp wordt door oprichtster Iris met de hand gemaakt in haar atelier. Je kunt er tevens je oude sieraden inleveren om er een nieuw ontwerp van te laten maken. Door eeuwenoude goudsmeedtechnieken te combineren met een modern en tijdloos design, zijn dit sieraden die een leven lang meegaan.

5 Teym

Het Nederlandse Teym staat bekend als slow fashion merk dat tijdloze en klassieke items creëert. Niet alleen mode maar ook tassen worden ontworpen op een duurzame manier door oprichtster Maxime Cartens. Teyms producten worden ontworpen in het atelier in Amsterdamse en in Europa gemaakt. De tassen zijn gemaakt van de beste kwaliteit Italiaans leer en afgewerkt met duurzame extra’s.

6 The Boyscouts

The Boyscouts is een Rotterdams accessoire label dat zich richt op het creëeren van duurzame sieraden met een tijdloze maar stijlvolle feel. Het merk produceert niet binnen de traditionele modekalenders, maar kiest in plaats daarvan voor structurele lanceringen van nieuwe ontwerpen. Het label staat bekend om hun strakke en geometrische ontwerpen.

7 Charlotte Wooning

De sieraden van het Nederlandse label Charlotte Wooning staan bekend om hun minimalistische maar elegante stijl. Er wordt uitsluitend gewerkt met kwaliteitsmateriaal zoals sterlingzilver, verguld zilver en edelstenen. Elk stuk is uniek en met de hand gemaakt in haar atelier in Rotterdam.

8 O My Bag

O My Bag werd in 2010 opgericht door Paulien Wesselink en heeft duurzaamheid als centrale focus. De tassen zijn gemaakt van eco-leer in lokale ateliers in India. De werknemers werken er in een veilige omgeving en krijgen een eerlijk loon. O My Bag tassen zijn er in verschillende ontwerpen, die allemaal een tijdloze stijl hebben.

9 Wildthings Collectables

Wildthings Collectables maakt enkel sieraden van gerecycled zilver en gecertificeerde goud. Leanne Jacometti startte het label in 2016 om sieraden een onderdeel van iemands persoonlijke stijl te laten zijn. De ontwerpen worden ontworpen in het atelier in Amsterdam, waarna elk stuk zorgvuldig wordt gemaakt door lokale mannen en vrouwen in het Indonesische Bali onder goede werkomstandigheden.

10 Ivy & Liv

De ontwerpen van het Amsterdamse sieradenlabel Ivy & Liv zijn tijdloos en niet trendgevoelig. Minimalistisch en fijntjes, maar wel met krachtige vormen zoals cirkels en achthoeken. Er wordt enkel met pure materialen gewerkt zoals zilver of 14-karaats goud en diamantjes. De sieraden worden op een duurzame manier ontworpen en gemaakt in het atelier in Amsterdam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws