De mooiste modecampagnes van het Pre-Fall 2020 seizoen

Het nieuwe modeseizoen wordt ingeluid met bijzondere campagnes om even bij weg te dromen.

gucci pre fall campagne
Gucci - Alasdair McLellan

Hoewel de zomer nog moet beginnen staat de herfst al bijna voor de deur in de modewereld. De Pre-Fall collecties van verschillende modehuizen arriveren, waar je een mix vindt van veelzijdige ontwerpen voor zowel warmer als koeler weer perfect voor een tussenseizoen als deze. Bij nieuwe collecties - ook al worden ze niet getoond tijdens de modeweken - horen nieuwe campagnes waarmee de feel en de sfeer van het idee achter de ontwerpen in beeld wordt gebracht. In een tijd waarin veel beperkingen heersen en de toekomst onduidelijk is, is het maar al te welkom om ons voor even in een andere wereld te begeven waarin alles mogelijk is. We selecteerden daarom de mooiste modecampagnes van het Pre-Fall 2020-seizoen, waarbij je voor even volledig kunt wegdromen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Chanel
anna ewers, blésnya minher, gigi hadid, mona tougaard, ola rudnicka, pan haowen, rebecca longendyke, en vittoria ceretti door melodie mcdaniel voor chanel pre fall 2020 campagne
Melodie McDaniel + Chanel

Fotograaf: Melodie McDaniel
Modellen: Anna Ewers, Blésnya Minher, Gigi Hadid, Mona Tougaard, Ola Rudnicka, Pan Haowen, Rebecca Longendyke en Vittoria Ceretti

Topmodel Gigi Hadid heeft via haar Instagram-account de nieuwe Pre-Fall 2020 campagne voor Chanel onthuld. 'Ik wacht al sinds december om deze dream come true te onthullen,' schrijft Gigi onder de foto. Op dit moment focust het zwangere model zich op haar gezinsleven met Zayn Malik, maar in deze campagne – geschoten vóór haar zwangerschap – zien we haar schitteren naast modellen Anna Ewers, Blésnya Minher, Mona Tougaard, Ola Rudnicka, Pan Haowen, Rebecca Longendyke en Vittoria Ceretti. De foto's zijn geschoten door fotograaf Melodie McDaniel in het epicentrum van Chanel op rue Cambon 31 – inclusief de befaamde wenteltrap – in samenwerking met Chanels creative director Virginie Viard, haarstylist Sam McKnight en make-up artist Lucia Pica.

2 Miu Miu
miu miu pre fall 2020 campagne
Miu Miu - Douglas Irvine

Fotograaf: Douglas Irvine
Modellen: Esme Creed-Miles, Malaika Holmen, Kasper Kapica, EZ, Tang He, Tomiwa Adeshina and Patrycja Piekarska

In deze dromerige campagne van Italiaans modehuis Miu Miu weerspiegelen de modellen heldinnen uit 19de eeuwse literatuur. Modefotograaf Douglas Irvine creëerde de dromerige beelden pre-corona in januari in een eeuwenoude pallazo in Milaan. Ooit de thuisbasis van de catwalkshows voor het tweede merk van Miuccia Prada, dat de afgelopen jaren in Parijs showt. In plaats van januari wordt de campagne nu gelanceerd, op hetzelfde moment dat collectie daadwerkelijk beschikbaar is. 'We zijn verheugd om de collectie op deze manier te onthullen zodat het publiek ze in realtime kan ontdekken' stelde het Italiaanse modehuis tegenover Women's Wear Daily.

3 Dior
dior pre fall 2020 campagne met jennifer lawrence
Brigitte Niedermair

Fotograaf: Brigitte Niedermair
Model: Jennifer Lawrence

Actrice Jennifer Lawrence is al enkele jaren een muze van Dior. Ze schitterde eerder al in verschillende campagnes van het Franse modehuis en is nu het gezicht van Diors nieuwe pre-fall 2020 campagne. In elegante en minimalistische portretten gefotografeerd door Brigitte Niedermair is Lawrence te zien in de nieuwe collectie van Dior, bestaande uit gestroomlijnde blazers, flared rokken en strakke tailoring. Met deze campagne worden we weer voor even mee terug genomen naar de jaren '50 toen Christian Dior himself faam vergaarde met zijn gestroomlijnde silhouetten.

4 Gucci
gucci pre fall campagne
Gucci - Alasdair McLellan

Fotograaf: Alasdair McLellan
Modellen: -

Gucci's creative director Alessandro Michele staat erom bekend droomachtige werelden te creëeren voor de campagnes van het Italiaanse modehuis. Voor zijn nieuwste campagne bracht Michele modellen in beeld in de buitenlucht, omringd door allerlei soorten dieren. Modellen zijn gehuld in op de jaren '70 geïnspireerde looks, terwijl ze in het gras liggen, spelen op de schommels en klimmen in bomen. Fotograaf Alasdair McLellan legde het geheel vast op beeld. Getiteld So Deer To Me is de campagne bedoeld als ‘een ode aan de teruggevonden onschuld, een terugkeer naar de kinderwereld, een oproep tot echte betrokkenheid bij de natuur en daarmee het leven', aldus het modehuis.

5 Prada
prada pre fall 2020 campagne
Prada - David Sims

Fotograaf: David Sims
Model: Freja Beha Erichsen

Voor de Pre-Fall collectie kiest Italiaans modehuis Prada voor een illustratieve campagne. Geschoten door modefotograaf David Sims wordt model Freja Beha op zwart wit beelden afgebeeld, gehuld in de nieuwe collectie van het modehuis die op illustratieve manier als het ware zijn ingekleurd. Stylist Olivier Rizzo laat op deze manier de kleurrijke prints, accessoires en ontwerpen goed tot uiting komen. En dat is niet voor niets: 'De levendige kleuren van de collectie zijn geïsoleerd, geabstraheerd en centraal geplaatst in deze campagne, wat hun materiële essentie en hun ontwapenende eenvoud benadrukt', zo stelt Prada over de campagne in een persbericht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion