Deze modelabels zetten zich in voor de strijd tegen institutioneel racisme

Ter ondersteuning van onder meer Black Lives Matter en The Bail Project.

eckhaus latta x ugg campagne
Eckhaus Latta

Vele modehuizen plaatsten het afgelopen weekend statements over de gebeurtenis rondom de dood van George Floyd door illegaal en hardhandig politiegeweld. Sociale media stroomden vol met berichten waarin steun werd betuigd voor de wereldwijde protesten waarin werd gestreden voor gerechtigheid en raciale gelijkheid. Hoewel een groot deel van de modegemeenschap op sociale media heeft gepost over de Black Lives Matter-beweging, is het aantal bedrijven dat daadwerkelijk actie onderneemt en donaties heeft aangekondigd gering. Het blijken vooral de kleine en jonge merken te zijn die hebben besloten middels hun platform en product bij te dragen aan de strijd tegen institutioneel racisme. Het merendeel van deze bedrijven had al tegenslagen ondervonden door de gevolgen van de coronacrisis, maar besluiten nu toch te strijden voor een groter doel. Deze modelabels ondernemen actie in de strijd tegen racisme, door het maken van donaties aan bewegingen tot het doneren van opbrengsten aan non-profitorganisaties.

Lees hier wat je zelf kunt doen om in actie te komen tegen institutioneel racisme en politiegeweld en hoe je bewust kunt worden van hoe racisme werkt en welke privileges je hebt.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 H&M Group

H&M Group, eigenaar van onder meer H&M, COS en &Other Stores, heeft aangekondigd 95 van haar winkels in de Verenigde Staten te sluiten voor onbepaalde tijd. Het bedrijf laat weten dit te doen uit solidariteit met de betogers. 'De recente moorden op mensen uit de zwarte gemeenschap in de Verenigde Staten geven ons een verwoestend en diepbedroefd gevoel,' zo stelt het merk volgens Reuters. Bovendien heeft het bedrijf eerder ruimt 500.000 dollar toegezegd aan het NAACP Legal Defense and Education Fund, Color of Change en ACLU.

2 Fenty

Rihanna maakt bekend dat al haar Fenty-labels, zoals Savage x Fenty, Fenty Beauty en Fenty, op BlackoutTuesday stil worden gelegd in solidariteit met de strijd tegen racisme. 'Fenty doet geen zaken op dinsdag 2 juni wereldwijd. Dit is geen vrije dag. Dit is een dag om na te denken en manieren te vinden om echte verandering in gang te zetten. Dit is een dag voor #PullUp,' aldus de zangeres via Instagram. Bovendien worden opbrengsten van aankopen gedoneerd aan organisaties Black Lives Matter en The Bail Project.

3 Totême

Totême doneert 10.000 dollar aan de Black Lives Matter Foundation. Daarbij maakt het merk via social media bekend de rest van de week geen berichten te plaatsen op social media 'om ruimte te geven aan de stemmen die gehoord moeten worden.'

4 Eckhaus Latta

Amerikaans modehuis Eckhaus Latta doneert aan het Amerikaanse The Bail Project.

5 Ganni

Het Deense label Ganni doneert ruimt 100.000 dollar aan organisaties Black Lives Matter, ACLU en NAACP.

6 Khaite

New Yorks label Khaite ondersteunt het Minnesota Freedom Fund, een non-profitorganisatie die mensen helpt die zijn gearresteerd na het protesteren tegen de moord op George Floyd.

7 Peter Do

In de maand juni wordt 100% van de nettowinst van de online verkopen van Peter Do gedoneerd aan organisaties en goede doelen die strijden voor zwarte gelijkheid en raciale rechtvaardigheid.

8 Collina Strada

Honderd procent van de opbrengsten via verkoop van het modehuis Collina Strada zal deze week worden gedoneerd aan verschillende organisaties in de Verenigde Staten.

9 Marques Almeida

Marques Almeida maakt bekend 20% van de opbrengst van verkoop te doneren aan de organisatie Black Live Matters.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder