De mooiste pride-collecties tijdens Pride Maand waarmee je LGBTQIA+ organisaties ondersteunt

Deze modehuizen zetten zich in voor gelijkheid, tolerantie en inclusiviteit.

bella hadid voor vogue nederland
SEAN THOMAS, Vogue Nederland november 2019

Tijdens de jaarlijkse Pride Maand herdenken we de Stonewall-rellen die plaatsvonden in New York in 1969, waar in de Stonewall homobar zonder aanleiding de politie binnenviel om mensen op een brute manier te arresteren. Naast een moment van herdenking is dit tevens de tijd om naar de toekomst te kijken en te erkennen dat we nog een lange weg te gaan hebben. Hoewel Pride Amsterdam dit jaar niet zal plaatsvinden, betekent dat niet dat we de liefde, vrijheid en tolerantie niet kunnen vieren. Ook modehuizen nemen deel in de strijd voor en viering van tolerantie door het lanceren van unieke Pride-collecties. Wij selecteerde de mooiste Pride-items waarmee je organisaties steunt die zich structureel inzetten voor de LGBTQIA+ gemeenschap.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Victoria Beckham
victoria beckham pride collectie
Victoria Beckham

Voor het tweede jaar op rij heeft Victoria Beckham een limited-edition T-shirt gemaakt om Pride Maand te vieren. Op het T-shirt staat de tekst van George Michaels iconische album genaamd Listen Without Prejudice uit 1990 afgedrukt in regenboogkleuren. 25% van de opbrengsten van de verkoop worden gedoneerd aan The Albert Kennedy Trust dat LGBTQIA+- en jongerendakloosheid in het Verenigd Koninkrijk bestrijdt.

Shop

2 Versace
versace pride collectie
Versace

Ter viering van de Pride Maand lanceert Italiaans modehuis Versace een sportieve collectie bestaande uit leggings, tops en swimwear met een regenboogvlag-detail. Een deel van de opbrengsten van het item wordt gedoneerd aan de organisatie Pride Live.

shop

3 Teva
teva pride collectie
Teva

Teva viert Pride 2020 met een speciale nieuwe Pride-collectie waarmee LGBTQIA+-organisaties worden gesteund. Met de collectie maak je een kleurrijk statement van gelijkheid en diversiteit in de kenmerkende sandalen van het label, terwijl je met je aankoop bijdraagt aan stichtingen It Gets Better Project en Albert Kennedy Trust.

Shop

4 Banana Republic
banana republic
Banana Republic

Ter ere van Pride Maand zal Banana Republic haar samenwerking met de United Nations Foundation voortzetten ter ondersteuning van de U.N. Free & Equal Campaign for LGBTQ+ equality. Banana Republic doneert $ 60.000 aan de organisatie met de winsten die worden opgehaald met de collectie.

Shop

5 DKNY
dkny pride 2020 tee
DKNY

Het limited edition Pride T-shirt van DKNY is gemaakt om Pride 2020 te vieren in samenwerking met het Hetrick-Martin Institute - een organisatie die empowerment, onderwijs en belangenbehartiging voor LGBTQIA+-jongeren biedt in New York. Het werk van kunstenaar Nij Brown werd gekozen om te worden weergegeven op dit exclusieve unisex ontwerp, waarvan de opbrengsten worden gedoneerd aan de organisatie.

shop

6 Converse
Footwear, Shoe, Sneakers, White, Turquoise, Orange, Plimsoll shoe, Athletic shoe, Outdoor shoe, Sportswear,

Converse's Chuck Taylor All Star is een klassieker, maar krijgt dit jaar een kleurrijke make-over ter ere van Pride Maand. De More Color, More Pride vlag is uitgebreid met bruine en zwarte strepen, waardoor het merk de kracht van diversiteit en inclusiviteit verder wil vertegenwoordigen. Alle opbrengsten van de Pride Collection gaan naar goede doelen die zich inzetten voor de LGBTQIA+-jeugd.

Shop

7 Prabal Gurung
prabal gurung pride collectie
Prabal Gurung

Amerikaans label Prabal Gurung stelt inclusiviteit en diversiteit al sinds het begin van haar ontstaan centraal. Prabal Gurungs Stronger in Colour collectie komt precies op tijd voor Pride en ondersteunt tevens de Black Lives Matter beweging. Honderd procent van de opbrengsten wordt namelijk gedoneerd aan het initiatief Bail Project.

shop

8 Scotch & Soda
scotch  soda mondkapje
Scotch & Soda

Amsterdams modelabel Scotch & Soda lanceert een beschermend gezichtsmasker dat voldoet aan de officiële veiligheidsnormen, als onderdeel van hun Love Wins, Today and every day-campagne ter ere van Pride Maand. Bij aankoop van het ontwerp support je twee non-profitorganisaties: The Hunger Project en The LGBTQ Freedom Fund.

Shop

9 Nike
nike pride collectie
Nike

Ter ere van Pride Maand heeft Nike onlangs zijn "BETRUE" 2019-collectie onthuld met verschillende ontwerpen afgewerkt met regenboogkleuren. Het vijfdelige assortiment is gemaakt in samenwerking met Gilbert Baker Estate en is een eerbetoon aan Baker, de kunstenaar en LGBTQIA+ -rechtenactivist die in 1978 de nu iconische regenboogvlag ontwierp.

Shop

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van LGBTQIA+