De meest bijzondere modeshows aller tijden die je mee nemen op reis rond de wereld

Van wandelen over de Trevifontein tot het bezoeken van Marokkaanse paleizen; deze modehuizen nemen je mee op een betoverende reis.

fendi's show in rome
Getty Images

De modeshow staat vooral bekend als een moment waarop trends en de nieuwe ontwikkelingen binnen de mode worden getoond. Toch dienen shows al te meer om het creëren van een verhaal, een visie en een droom, waarbij je wordt meegenomen op de meest bijzondere reizen. Voor even word je volledig ondergedompeld in de wereld van het modehuis, die op de meest creatieve manier wordt uitgebeeld op de meest bijzondere plekken. En hoewel een dergelijk moment altijd welkom is, komt dit in de huidige periode des te meer van pas, nu we wegens de coronacrisis voor een groot deel worden belemmerd in het bezoeken van andere plekken. Met de shows van deze modehuizen ga je deze zomer toch nog op reis, geheel vanuit het comfort vanuit je bank thuis. Een heuse rondreis om de wereld waar je de meest bijzondere plekken bezoekt; van wandelen over de Trevifontein met Fendi en het bezoeken van magische Marokkaanse paleizen met Dior tot het genieten van de Zuid-Franse zon tussen de uitgestrekte lavendelvelden met Jacquemus.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Chanel: naar het oude Egypte in het MET-museum in NYC
chanel metiers d'art 201819 show
Getty Images

Hiërogliefen, de mooiste gouden godinnen en het fijnste borduurwerk domineerden de Métiers d'Art 2018 show van Chanel die plaatsvond in The Metropolitan Museum of Art in New York. Een Egyptisch leger van modellen vulde The Temple of Dendur-kamer in het MET, een 2000 jaar oude Egyptische tempel die is opgebouwd uit zandsteen en 25 meter lang is. Een waar pronkstuk dat het bekende New Yorkse museum al meer dan 50 jaar in zijn bezit heeft.

2 Fendi: lopen over de Trevifontein in hartje Rome
fendi's show in rome
Victor BoykoGetty Images

Ter ere van het 90-jarige jubileum organiseerde Fendi's Silvia Venturini en wijlen Karl Lagerfeld een van de meest adembenemende shows ooit in hartje Rome. Modellen liepen over (ja echt!) de befaamde Trevifontein waar een catwalk was gemaakt van helder plexiglas die zich uitstrekte over de hele iconische fontein midden in het centrum van Rome. De show was getiteld Legends and Fairy Tales dat zich vertaalde in dromerige ontwerpen gemaakt van kant, organza, veren, ingewikkelde borduursels. Dit was de allereerste modeshow die plaatsvond op het Italiaanse monument.

3 Jacquemus: lavendelvelden in de Zuid-Franse Provence
jacquemus show in de provence
Getty Images

Voor het 10-jarig jubileum van het Franse modehuis besloot ontwerper Simon Porte Jacquemus de Lente/Zomer 2020 collectie te tonen op een bijzondere en persoonlijke plek. Te midden van de lavendelvelden van zijn geliefde Franse Provence in het Franse pittoreske Valensole, dat enkele kilometers verwijderd is van de geboorteplaats van de ontwerper in Mallemort. De roze catwalk is een waar eerbetoon was aan het werk van kunstenaar David Hockney genaamd The Arrival of Spring.

4 Dior: naar het magische Marrakech
dior cruise 2020 show
Dior

De Dior Resort 2020 show vond plaats in Marrakech, Marokko. Rondom het magische en indrukwekkende 16e-eeuwse El Badi Paleis vond de catwalk plaats waar modellen de nieuwste creaties toonden. Yves Saint Laurent, die een ware fascinatie had voor het Afrikaanse land en daar ook woonde, was een van de inspiratiebronnen voor de show. Het thema van de show was "Common Ground" - een viering van verschillende culturen die samenkomen om zo op gelijke voet met elkaar te staan.

5 Gucci: kunst kijken in het eeuwenoude Palazzo Pitti in Florence
gucci cruise 2018 show in florence
Getty Images

Gucci presenteerde zijn cruisecollectie voor 2018 in de befaamde Palatine galerij van het befaamde Palazzo Pitti in Florence, een prestigieuze locatie waar nog nooit eerder een modeshow had plaatsgevonden. Modellen liepen door verschillende ruimtes van de galerij terwijl ze werden omringd door enkele van de meest bijzondere kunstwerken van artiesten als Correggio, Botticelli en da Vinci. De stijl van de iconische locatie in de stad van de renaissance kwam volledig overeen met creative director Alessandro Michele's visie voor de collectie, die vol zat met nostalgische referenties volledig in de klassieke Gucci-stijl.

6 Chanel: een reis door de ruimte
chanels herfstwinter 20172018 show in parijs
Getty Images

De Herfst/Winter 2017 show van Chanel vond praktisch plaats op een andere planeet, met futuristische outfits (en levensgrote Chanel-raket!) en al. Ruimtevaart was het thema tijdens deze met glitter en metallic bezaaide show. Chanel stelde zeker niet teleur met hun finale toen de enorme raket schoot daadwerkelijk (hoewel niet daadwerkelijke naar de ruimte) ruimt tien meter opsteeg in de lucht, met Elton John's Rocket Man klinkend op de achtergrond.

7 Louis Vuitton: een futuristische tocht door Rio de Janeiro
louis vuitton 2017 cruise collectie
Fernanda CalfatGetty Images

Nicolas Ghesquière van Louis Vuitton presenteerde zijn Cruise 2017-collectie in een kleurrijk futuristisch gebouw ontworpen door Oscar Niemeyer ontworpen in Rio de Janeiro in Brazilië. Het betreffende gebouw is het Niterói Contemporary Art Museum (ofwel het Museu de Arte Contemporânea) dat uitkijkt op de befaamde Suikerbroodberg bij de ingang van de Baai van Guanabara. De collectie was beïnvloed door duikkleding, iets wat perfect past bij de omgeving van de Braziliaans stad waar het strand nooit ver weg is.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion