Dior Couture Herfst 2020: van mythische wezens tot betoverende couture-jurken

Dit waren de hoogtepunten van de eerste online couture-presentatie van het Franse modehuis.

dior couture herfst 2020
Leslie Moquin

Door de huidige coronacrisis staat de hele wereld op z'n kop, en dat is niet anders voor de mode-industrie. Vandaag had het startsein moeten klinken voor Paris Couture Week, de prestigieuze modeweek waarin ontwerpers alles uit de kast halen en hun meest ingenieuze creaties te tonen. Hoewel Dior onlangs aankondigde in september weer live te showen (al zij het zonder publiek), kiest het Franse modehuis nu nog voor een virtuele manier om de nieuwe couturecollectie te presenteren. Dat doet Dior vandaag met een speciale film, geregisseerd door Italiaanse filmmaker Matteo Garrone en met muziek van Paolo Buonvino. Met als titel Le Mythe Dior gaat het modehuis op ontdekkingsreis door een mythische Dior-wereld vol nimfen, zeemeerminnen en faunen. Wij zetten de hoogtepunten van Dior Couture Herfst 2020 voor je op een rij, van de bijzondere "poppencouture" tot betoverende jurken die niet zouden misstaan in een fantasyfilm.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Stukje geschiedenis

Met de presentatie van de Dior Couture Herfst 2020 collectie brengt Maria Grazia Chiuri een eerbetoon aan de geschiedenis van haute couture en de savoir-faire van Dior. Tijdens de Tweede Wereldoorlog creëerden couturiers en artiesten het zogeheten Théâtre de la Mode, waar poppen in couture creaties de hoofdrol speelden. Die poppen reisden vervolgens de wereld over, zodat er een nieuwe manier ontstond om ontwerpen en de ontwikkelingen binnen de couture te verspreiden.

2 Poppencouture
dior couture herfst 2020
Leslie Moquin

De creaties uit de nieuwe couturecollectie van Dior hebben allemaal een miniatuurversie, die een ode zijn aan de "poppencouture" uit de geschiedenis. De bekende petit mains van het modehuis werkten met uiterste precisie aan de jurkjes, wat we terugzien in de korte film. Vervolgens worden de high-fashion poppenkleren door een betoverend bos gedragen om ze te showen aan de mythische wereld.

3 Le Mythe Dior

In de korte artistieke film Le Mythe Dior neemt het Franse modehuis ons dus mee naar een betoverend bos vol zeemeerminnen, nimfen en andere sprookjesachtige creaturen. De creaties worden door het bos gedragen in een kist in de vorm van een poppenhuis en gepresenteerd aan de verschillende mythische wezens. Nadat de "modellen" een keuze hebben gemaakt, zien we ze gehuld in hun favoriete creaties.

4 Mythische Dior-modellen
dior couture herfst 2020
Leslie Moquin

Als de dragers van couturejurken het bos betreden, komen zij langs verschillende mythische wezens a.k.a. de modellen van Dior. Eerst bezoeken ze een zeemeermin, waarna ze langs een groep roodharige nimfen komen die alle mini-jurken aandachtig bekijken. Vervolgens wordt er een bezoek gebracht aan een dame in een schelp, én volgen er nog ontmoetingen met een levend Venus-standbeeld, een nimf en een faun, en tot slot een love couple in een boom.

5 Betoverende jurken
dior couture herfst 2020
Leslie Moquin

Op het einde van de film worden de gekozen jurken van de Dior-wezens onthuld. Alle couturejurken matchen perfect met hun karakter en omgeving. De combinatie van het bos, de mythische figuren en Dior-couture zorgt al met al voor een betoverend effect. Bekijk de complete film via de website van Dior.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion