De mooiste modecampagnes van het Herfst/Winter 2020 seizoen

Grotendeels geproduceerd tijdens de lockdown, zijn deze nieuwe campagnes het resultaat van creatieve en bijzondere projecten.

balenciaga
Balenciaga

Hoewel de zomer officieel nog steeds in gang is, staat in de modewereld het herfst/winter seizoen alweer voor de deur. De nieuwe collecties komen langzaam in de winkels terecht in aanloop naar het nieuwe modeseizoen, dat officieel wordt ingeluid met bijzondere campagnes. De productie van deze projecten viel echter precies te midden van de coronacrisis. Deze nieuwe campagnes zijn dan ook grotendeels geproduceerd tijdens de lockdown, waardoor ze het resultaat zijn van creatieve en bijzondere projecten. Van een creatieve serie van Miu Miu met backstagebeelden geschoten door Gigi Hadid tot een bijzondere samenwerking tussen UNESCO en Prada; bekijk hier de mooiste modecampagnes van het Herfst/Winter 2020 seizoen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Filling Pieces
filling pieces herfstwinter 2020 campagne
Miftha Bahardeen + Filling Pieces

Fotograaf: Miftha Bahardeen
Modellen: Rania Malik, Mohsine Aoki, Youssef Mascou, Younes Mascou, Youssef Han

De Herfst/Winter 2020-campagne van Filling Pieces vertelt het verhaal van een spirtual love story, dat zich afspeelt in Casablanca, Marokko. Getiteld Au Revoir, is deze campagne volledig gemaakt in samenwerking met lokaal creatief talent, waaronder creative director Mohcine Hariss. Op de website van het Nederlandse modelabel kun je een interview vinden met Hariss over de bijzondere campagne.

2 Miu Miu
icons campaign van miu miu
Miu Miu

Fotograaf: Mert Alas, Marcus Piggott
Modellen: Kim Basinger, Chloë Sevigny, Du Juan, Raffey Cassidy, Emma Corrin, Storm Reid, Jordan Kristine Seamón

Miu Miu's nieuwste Icons campagne draait om zeven verschillende artiesten, die allemaal furore maken vanwege een uniek talent. De looks zijn dan ook perfect op hun karakter afgestemd: terwijl Sevigny een sportiever ensemble draagt, verschijnt Du Juan in een popperige roze jurk met zwarte strikjes. Bovenal wordt duidelijk dat Miu Miu nog steeds regeert op het gebied van schoenen, handtassen en sieraden. Kijk alleen al naar de tiara en diamanten oorbellen van Seamón: op en top holidayproof.

3 Pyer Moss
Pyer Moss

Fotograaf: Micaiah Carter

Naast prachtige kleding biedt ontwerper Kerby Jean-Raymond meer met zijn collecties voor Pyer Moss: een sociaal kritische blik op de wereld. Afgelopen modeseizoenen presenteerde hij een collectie trilogie getiteld American, Also, waarmee de uitwissing van de bijdrage van de zwarte gemeenschap aan popcultuur benadrukt. Collectie drie – getiteld Sister – was een ode aan Sister Rosetta Tharpe, een zwarte vrouw die geen credits krijgt voor het uitvinden van wat wij nu kennen als Rock 'N' Roll. De campagne voor de collectie is geschoten door fotograaf Micaiah Carter.

4 Tommy Hilfiger
tommy hilfiger herfstwinter 2020
Tommy Hilfiger

Fotograaf: Chris Bernabeo
Modellen: Alton Mason, Ralph Souffrant, Geron McKinley, Halima Aden, Dilone, Michaela DePrince, Soo Joo Park en Precious Lee

De nieuwe Herfst/Winter 2020-campagne van Tommy Hilfiger is méér dan alleen een reeks mooie beelden geschoten door fotograaf Chris Bernabeo. De inclusieve cast van modellen staan samen in de campagne voor Moving Forward Together, waarbij het merk de nadruk wilt leggen op duurzaamheid. 'Als we voor buitengewone sociale en economische uitdagingen staan, is samen staan onze voornaamste weg voorwaarts. Elke uitdaging is een kans. Het kan je een stap dichter bij het verwezenlijken van je droom brengen, je gevoel van verwondering nieuw leven inblazen en creativiteit stimuleren waarvan je niet wist dat je die had. Via Moving Forward Together zijn we op weg om die creatieve vonk nieuw leven in te blazen en hulp te bieden waar dat het meest nodig is,' aldus Tommy Hilfiger over de campagne.

5 Marine Serre

Regisseur: Filature Agency
Modellen: Hyeseon Jeong, Juliet Merie en Melchior Massi

Marine Serre heeft haar Herfst/Winter 2020 campagne getiteld Mind Mélange Motor onthuld. In een reeks videos geregisseerd door Filature Agency zien we modellen flaneren in de nieuwe collectie van het modelabel op verschillende sci-fi planeten, à la Dune. 'In dit pluriverse worden het griezelige, dubbelzinnige en stompe beschouwd als kwaliteiten, die duiden op realisme, verfijnde stijl en inzicht', vertelt LVMH-winnaar Marine Serre over de campagne. 'De hallucinerende eindeloosheid aan mogelijkheden worden gegrepen, geobserveerd en geconfronteerd, met ogen wijd open.'

6 Gucci
gucci herfstwinter 2020 campagne
Gucci

Fotograaf: De modellen
Modellen: Amanda Ljunggren, Aaron Aguiar, Lamine Lo, Hannah Vincent en Vaquel

In plaats van een traditionele campagne liet Gucci's creative director Alessandro Michele enkele van zijn muzes zichzelf fotograferen voor den nieuwe Herfst/Winter 2020 campagne van het Italiaanse modehuis. Deze is getiteld The Ritual en sluit aan bij het concept dat de ontwerper gebruikte voor de presentatie van de Herfst/Winter 2020 collectie, waar het publiek als het ware achter de schermen werd meegenomen. In de campagne tonen de modellen de nieuwe collectie tijdens alledaagse bezigheden in de lockdown, wat resulteert in een persoonlijke serie zelfportretten en campagnevideo. 'Ik besloot om de kleding te brengen naar de huizen van de modellen - de personages die mijn verhalen al jaren belichamen; individuen die ik in de loop van de tijd juist heb gekozen vanwege hun uniekheid die mijn campagnes tot leven brengt.'

7
8 Louis Vuitton
nicolas ghesquière   louis vuitton
Nicolas Ghesquière - Louis Vuitton

Fotograaf: Nicolas Ghesquière
Modellen: Léa Seydoux, Marina Foïs, Noémie Merlant, Akon Changkou, Stacy Martin, Dina Asher-Smith, artiest Lous and the Yakuza en Sora Choi

Niemand minder dan de creative director van Louis Vuitton, Nicolas Ghesquière himself kroop achter de camera voor het fotograferen van de nieuwe Herfst/Winter 2020 campagne van het Franse modehuis. De ontwerper deed tevens de art direction van de shoot, en nodigde zijn beste vrienden uit om te schitteren in het nieuwste project van het label. 'ik dacht dat het interessant zou zijn om mijn werk uit te breiden tot fotografie, om door te gaan tot het einde van het creatieve proces en de collectie zijn laatste final touch te geven,' aldus de ontwerper in een persbericht. In de nieuwe collectie staan naast nieuwe mode ook tas ontwerpen centraal, waaronder ontwerpen als Capucines, The Twist en Pont 9.

9 Miu Miu
miu miu herfstwinter 2020 campagne door gigi hadid
Gigi Hadid - Miu Miu

Fotografen: Gigi Hadid, Liz Collins, Steve Mackey, Douglas Irvine en Amber Pinkerton
Modellen: Lila Moss

Door de hevige maatregelen rondom de coronacrisis en de wereldwijde lockdown, werd het Italiaanse modehuis Miu Miu uitgedaagd om op nieuwe manieren een campagne neer te zetten. Het modehuis besloot om niemand minder dan supermodel Gigi Hadid te vragen om de campagnebeeld te schieten - foto's die het model backstage maakte tijdens de presentatie van de Herfst/Winter 2020 collectie in Parijs. Kate Moss stylde de looks van haar dochter Lila en haar partner Nikolai von Bismarck legde beelden vast. Deze werden samengebracht in een collage-achtige campagne genaamd Close, afgewerkt met illustraties van Anthony Turner, Luella Bartley, Silvia Prada en Chantal Stracey.

10 Burberry
nieuwe campagne van burberry met hun eigen werknemers
Burberry

Fotograaf: Jonathan Baron
Modellen: o.a. Sabine le Marchand, Rachel Crowther, Tanisha Reid en Beth Swinton

Voor haar nieuwste Pre-fall 2021-campagne fotografeerde Burberry, verrassend genoeg, haar eigen werknemers voor hun deuren in Engeland. 'Voor dit lookbook wilde ik het getalenteerde team van Burberry nóg centraler zetten in deze reis. Ze mochten de looks op hun eigen manier interpreteren. Deze collectie viert niet alleen het unieke van ons modehuis, maar ook het diverse talent waar Burberry voor staat.'

11 Prada
prada herfstwinter 2020 campagne
Prada

Fotografen: Daniel Arnold, Gigi Hadid, Phil Meech, Kevin Tachman
Modellen: Gigi Hadid en Kaia Gerber

Voor de nieuwste campagne van haar gelijknamige modehuis besloot Miuccia Prada een vernieuwend concept te lanceren. De Herfst/Winter campagne komt in de vorm van een veilingcatalogus, gevuld met Prada items uit hun archief die worden geveild ter ondersteuning van educatieve UNESCO projecten. De campagne kwam tot stand in samenwerking met het befaamde veilinghuis Sotheby's, waar de items deze oktober online zullen worden geveild. 'Kleding is een object van verlangen dat ons herinnert aan emotie en ervaring: items gerelateerd aan herinnering in een exact moment binnen mode en tijd, die bij deze gelegenheid de toekomst kunnen helpen', aldus het merk in een verklaring.

12 Acne Studios
acne studios herfstwinter 2020 collectie campagne
Acne Studios

Fotograaf: Anders Edström
Modellen: Charlie & Melvin

Acne Studios lanceert zijn Herfst/Winter 2020-collectie met portretten van teamleden en hun honden. De collectie van dit seizoen bevat hondenmotieven van de Britse kunstenaar Lydia Blakeley en vintage werkkleding. De beelden zijn vastgelegd op het hoofdkantoor in Stockholm waar het personeel poseert in oversized pakken.

13 Saint Laurent
saint laurent herfstwinter 2020 campagne
Saint Laurent

Fotograaf: David Sims
Model: Lenny Kravitz

De 55-jarige artiest Lenny Kravitz is het gezicht van Saint Laurents nieuwe Herfst/Winter 2020 campagne. De bekende modefotograaf David Sims legde de rockster vast in de kenmerkende zwart-wit stijl van het Franse modehuis, gehuld in de nieuwste, op rock geïnspireerde creaties van Saint Laurent. Kravitz is geen onbekende binnen het modehuis onder creatieve leiding van Anthony Vaccarello; hij en zijn dochter Zoë Kravitz zijn al enkele jaren ambassadeurs van het modehuis.

14 Ninamounah
ninamounah
Woody Bos

Fotograaf: Woody Bos

Model: Chaima El Haddaoui

Ninamounah, een label van eigen bodem, lanceert een gloednieuwe Herfst/Winter campagne getiteld Complete Metamorphosis PT.2. Het metamorfose proces staat dan ook centraal in de designs en komt terug in zowel de vorm als het materiaal. Alle stoffen die namelijk gebruikt zijn voor deze collectie zouden eigenlijk vernietigd worden of op de vuilnisbelt belanden. Zo zie je maar weer dat een oude bank prima een nieuw leven kan leiden als couture fashion item.

De cast van de campagne bestaat voornamelijk uit familieleden van het Ninamounah team en is in een Nederlands dorpje geschoten. Zo wilt designer en creative director Ninamounah Langestraat de nadruk leggen op de lokale connecties die toch steeds belangrijker beginnen te worden.

15 Balenciaga
balenciaga herfstwinter 2020 campagne
Balenciaga

Fotograaf: Chris Maggio

De nieuwe campagne van Balenciaga draait heel nadrukkelijk om de nieuwe collectie. Op de afbeeldingen, die werden gemaakt door fotograaf Chris Maggio, staan de productnamen centraal met titels zoals de Ghost Phone Holder, Zen Sneakers en de Hourglass Sling Bag. Bij de minimalistische campagne maakte het modehuis tevens een campagnevideo, die werd gefilmd in Berlijn door Maurus vom Sheidt met muziek van Tom Hodge. Daar zien we hartverwarmende fragmenten van verliefde koppels en jongeren die zich bewegen door de Duitse hoofdstad, waarna de film eindigt met de woorden Live to Love.

16 Alexander McQueen
het nederlandse model jill kortleve voor alexander mcqueen herfstwinter 2020
Jamie Hawkesworth / Alexander McQueen

Fotograaf: Jamie Hawkesworth
Modellen: Jill Kortleve, Anok Yai, Sora Choi

Voor Alexander McQueens nieuwste campagne poseren de modellen voor een glowy decor van tarwegras, terwijl ze de looks van afgelopen Paris Fashion Week tonen. De Nederlandse (én onverminderd populaire) Jill Kortleve is daarbij natuurlijk niet te missen, al stelen Anok Yai – in februari nog Vogue's covermodel – en Sora Choi net zo goed de show in de collectie, waarbij de kleur rood hoogtij viert.

17 Burberry
bella hadid in burberry campagne
Burberry

Fotografen: Inez & Vinoodh
Model: Bella Hadid

De allereerste tassencampagne voor The Pocket Bag van Burberry heeft een dierenthema dat geïnspireerd is door Burberry's Animal Kingdom, een kenmerk dat ooit begonnen is met de oprichter van het merk, Thomas Burberry. Hadid toont een verscheidenheid aan catwoman-achtige poses naast levensgrote pantersculpturen in een houten kist.

18 Balenciaga
balenciaga
Balenciaga

Fotograaf: Cardi B’s team
Model: Cardi B

Move over Mona Lisa, Cardi B steelt nu de show voor bezoekers van het Louvre. De rapper is namelijk het nieuwe gezicht van Balenciaga’s Herfst/Winter campagne en schittert sinds kort op een joekelgroot reclamebord wat aan de gevel van het museum hangt. Op de foto, die door Cardi B en haar team geschoten is tijdens de lockdown, poseert de zangeres in een zwarte catsuit jurk uit de Herfst/Winter 2020 collectie van Balenciaga’s creative director Demna Gvasalia. Hierbij ligt ze op kunstgras en wordt ze omringd door een glijbaan, speelgoed en een witte Balenciaga Neo Classic tas. Het modehuis blijft zo in dezelfde sfeer als eerdere campagnes waarbij de focus lag op een huiselijke setting.

19 Daily Paper
daily paper
Daily Paper

Fotograaf: Daily Paper
Model: Tamsir Thiam

Het Amsterdamse label, Daily Paper, is er ook dit seizoen weer in geslaagd om de Vogue redactie te verassen met hun creatieve en geëngageerde campagne. Voor de FW20 collectie brachten zij namelijk het ‘Memoirs of a Parallel Universestripboek uit over vier superhelden die worstelen met sociale problemen die we herkennen uit onze eigen wereld zoals bijvoorbeeld culturele assimilatie, generatietrauma’s en ‘foutloze’ idealen. De nieuwe kledingcollectie, die dus gebaseerd is op het sci-fi verhaal, bevat o.a. hoodies, broeken, shirts en jurken met kleurrijke designs, excentrieke prints en natuurlijk de kenmerkende stripboek vibe. Dat je outfits boekdelen kunnen spreken wisten we al, maar laat ze dit najaar maar stripboekdelen spreken. Lees hier over de avonturen van de superhelden en koop hier vervolgens de designs die gebaseerd zijn op jouw favoriete karakters.

20 Fenty
fenty jeans
Fenty Jeans

Fotograaf: Axel Morin

Het modemerk van zangeres Rihanna heeft besloten om de grootste denim toppers van het label in de schijnwerpers te zetten in de nieuwe Fenty Denim campagne. Fenty’s deputy creative director Jahleel Weaver legt de klassieke items op unieke wijze vast door te spelen met de conventionele manier waarop denim kledingstukken meestal worden getoond. Zo dragen de modellen meerdere jeans over elkaar of worden ze volledig ingepakt met meerdere lagen denim. Het resultaat is een prachtige zwart-wit campagne die duidelijk laat zien waarom Fenty bekend staat om zijn Denim collectie.

21 Gucci
Harmony Korine for Gucci

Regisseur: Harmony Korine
Modellen: A$AP Rocky, Iggy Pop, en Tyler, the Creator

Staat een avondje spaghetti binnenkort op de planning? De nieuwst Gucci campagne, met in de hoofdrol A$AP Rocky, Iggy Pop, and Tyler, the Creator, laat zien hoe je dat in stijl doet. De campagne, die gefilmd is in februari – dus voor de coronacrisis – past eigenlijk perfect bij de huidige tijden. We blijven namelijk allemaal wat vaker binnenshuis, maar dat betekent niet dat we dagenlang in onze joggingbroek moeten bankhangen. In de campagne nodigt Iggy Pop zijn twee gasten, A$AP Rocky en Tyler, the Creator uit voor een knus avondje kokkerellen. Maar zelfs voor zo een klein gezelschap doet hij dat in volledige Hollywood glamour. Alle drie de artiesten zijn gekleed in retro pakken met de kenmerkende Gucci designs, prints en kleuren. Met de campagne laat het Italiaanse modehuis zien dat zulke classy outfits prima passen in een huiselijke setting en dat is een boodschap die we op dit moment goed kunnen gebruiken. Bekijk de volledige campagne hier.

22 Calvin Klein

Dit keer zijn de modellen van de nieuwe Calvin Klein CK ONE campagne niet de Biebers of Lil Nasx, maar 7 jonge talenten die de volgende generatie representeren. De nieuwe campagne draait om individualiteit en zelfexpressie en de nieuwe Calvin Klein modellen vertellen wat dat voor hen betekent. Van een jonge migrant en regisseur in spe tot een politiek geëngageerde scholier die getuige was van een schietpartij op zijn school. Met de campagne deelt Calvin Klein de eerlijke en oprechte stemmen van de jongere generatie die de toekomst gaan veranderen.

23 Lois Jeans

Modellen: Elle McPherson en Helena Christensen
Fotograaf: Kat Irlin

Voor de nieuwe Lois Jeans campagne werden 90's supermodellen Elle McPherson en Helena Christensen gefotografeerd in hun favoriete Lois Jeans ontwerpen, gecureerd en gestyled door zichzelf weliswaar. De fotoserie met Helena is in haar huis in New York geschoten en de serie met Elle werd in het Faena hotel in het zonnige Miami vastgelegd. Noem de vrouwen gerust de eerste supermodellen die de industrie veranderden met hun iconische en eeuwige schoonheid. Ter ere van de nieuwe campagne worden de shoots vanaf 5 december tentoongesteld in de Galeria in Amsterdam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion