De mooiste modecampagnes van het Herfst/Winter 2020 seizoen

Grotendeels geproduceerd tijdens de lockdown, zijn deze nieuwe campagnes het resultaat van creatieve en bijzondere projecten.

gucci herfstwinter 2020 campagne
Gucci

Hoewel de zomer nog maar net begonnen is, staat in de modewereld het herfst/winter seizoen alweer voor de deur. De nieuwe collecties komen langzaam in de winkels terecht in aanloop naar het nieuwe modeseizoen, dat officieel wordt ingeluid met bijzondere campagnes. De productie van deze projecten viel echter precies te midden van de coronacrisis. Deze nieuwe campagnes zijn dan ook grotendeels geproduceerd tijdens de lockdown, waardoor ze het resultaat zijn van creatieve en bijzondere projecten. Van een creatieve serie van Miu Miu met backstagebeelden geschoten door Gigi Hadid tot een bijzondere samenwerking tussen UNESCO en Prada; bekijk hier de mooiste modecampagnes van het Herfst/Winter 2020 seizoen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Gucci
gucci herfstwinter 2020 campagne
Gucci

Fotograaf: De modellen
Modellen: Amanda Ljunggren, Aaron Aguiar, Lamine Lo, Hannah Vincent en Vaquel

In plaats van een traditionele campagne liet Gucci's creative director Alessandro Michele enkele van zijn muzes zichzelf fotograferen voor den nieuwe Herfst/Winter 2020 campagne van het Italiaanse modehuis. Deze is getiteld The Ritual en sluit aan bij het concept dat de ontwerper gebruikte voor de presentatie van de Herfst/Winter 2020 collectie, waar het publiek als het ware achter de schermen werd meegenomen. In de campagne tonen de modellen de nieuwe collectie tijdens alledaagse bezigheden in de lockdown, wat resulteert in een persoonlijke serie zelfportretten en campagnevideo. 'Ik besloot om de kleding te brengen naar de huizen van de modellen - de personages die mijn verhalen al jaren belichamen; individuen die ik in de loop van de tijd juist heb gekozen vanwege hun uniekheid die mijn campagnes tot leven brengt.'

2
3 Louis Vuitton
nicolas ghesquière   louis vuitton
Nicolas Ghesquière - Louis Vuitton

Fotograaf: Nicolas Ghesquière
Modellen: Léa Seydoux, Marina Foïs, Noémie Merlant, Akon Changkou, Stacy Martin, Dina Asher-Smith, artiest Lous and the Yakuza en Sora Choi

Niemand minder dan de creative director van Louis Vuitton, Nicolas Ghesquière himself kroop achter de camera voor het fotograferen van de nieuwe Herfst/Winter 2020 campagne van het Franse modehuis. De ontwerper deed tevens de art direction van de shoot, en nodigde zijn beste vrienden uit om te schitteren in het nieuwste project van het label. 'ik dacht dat het interessant zou zijn om mijn werk uit te breiden tot fotografie, om door te gaan tot het einde van het creatieve proces en de collectie zijn laatste final touch te geven,' aldus de ontwerper in een persbericht. In de nieuwe collectie staan naast nieuwe mode ook tas ontwerpen centraal, waaronder ontwerpen als Capucines, The Twist en Pont 9.

4 Miu Miu
miu miu herfstwinter 2020 campagne door gigi hadid
Gigi Hadid - Miu Miu

Fotografen: Gigi Hadid, Liz Collins, Steve Mackey, Douglas Irvine en Amber Pinkerton
Modellen: Lila Moss

Door de hevige maatregelen rondom de coronacrisis en de wereldwijde lockdown, werd het Italiaanse modehuis Miu Miu uitgedaagd om op nieuwe manieren een campagne neer te zetten. Het modehuis besloot om niemand minder dan supermodel Gigi Hadid te vragen om de campagnebeeld te schieten - foto's die het model backstage maakte tijdens de presentatie van de Herfst/Winter 2020 collectie in Parijs. Kate Moss stylde de looks van haar dochter Lila en haar partner Nikolai von Bismarck legde beelden vast. Deze werden samengebracht in een collage-achtige campagne genaamd Close, afgewerkt met illustraties van Anthony Turner, Luella Bartley, Silvia Prada en Chantal Stracey.

5 Burberry
nieuwe campagne van burberry met hun eigen werknemers
Burberry

Fotograaf: Jonathan Baron
Modellen: o.a. Sabine le Marchand, Rachel Crowther, Tanisha Reid en Beth Swinton

Voor haar nieuwste Pre-fall 2021-campagne fotografeerde Burberry, verrassend genoeg, haar eigen werknemers voor hun deuren in Engeland. 'Voor dit lookbook wilde ik het getalenteerde team van Burberry nóg centraler zetten in deze reis. Ze mochten de looks op hun eigen manier interpreteren. Deze collectie viert niet alleen het unieke van ons modehuis, maar ook het diverse talent waar Burberry voor staat.'

6 Prada
prada herfstwinter 2020 campagne
Prada

Fotografen: Daniel Arnold, Gigi Hadid, Phil Meech, Kevin Tachman
Modellen: Gigi Hadid en Kaia Gerber

Voor de nieuwste campagne van haar gelijknamige modehuis besloot Miuccia Prada een vernieuwend concept te lanceren. De Herfst/Winter campagne komt in de vorm van een veilingcatalogus, gevuld met Prada items uit hun archief die worden geveild ter ondersteuning van educatieve UNESCO projecten. De campagne kwam tot stand in samenwerking met het befaamde veilinghuis Sotheby's, waar de items deze oktober online zullen worden geveild. 'Kleding is een object van verlangen dat ons herinnert aan emotie en ervaring: items gerelateerd aan herinnering in een exact moment binnen mode en tijd, die bij deze gelegenheid de toekomst kunnen helpen', aldus het merk in een verklaring.

7 Saint Laurent
saint laurent herfstwinter 2020 campagne
Saint Laurent

Fotograaf: David Sims
Model: Lenny Kravitz

De 55-jarige artiest Lenny Kravitz is het gezicht van Saint Laurents nieuwe Herfst/Winter 2020 campagne. De bekende modefotograaf David Sims legde de rockster vast in de kenmerkende zwart-wit stijl van het Franse modehuis, gehuld in de nieuwste, op rock geïnspireerde creaties van Saint Laurent. Kravitz is geen onbekende binnen het modehuis onder creatieve leiding van Anthony Vaccarello; hij en zijn dochter Zoë Kravitz zijn al enkele jaren ambassadeurs van het modehuis.

8 Balenciaga
balenciaga herfstwinter 2020 campagne
Balenciaga

Fotograaf: Chris Maggio

De nieuwe campagne van Balenciaga draait heel nadrukkelijk om de nieuwe collectie. Op de afbeeldingen, die werden gemaakt door fotograaf Chris Maggio, staan de productnamen centraal met titels zoals de Ghost Phone Holder, Zen Sneakers en de Hourglass Sling Bag. Bij de minimalistische campagne maakte het modehuis tevens een campagnevideo, die werd gefilmd in Berlijn door Maurus vom Sheidt met muziek van Tom Hodge. Daar zien we hartverwarmende fragmenten van verliefde koppels en jongeren die zich bewegen door de Duitse hoofdstad, waarna de film eindigt met de woorden Live to Love.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws