De beste looks van de Emmy Awards 2020

Zo krijgen we op de valreep tóch nog een beetje dat awardseizoen op ons bord dit jaar.

zendaya met haar emmy in een jurk van armani
Frank Ockenfels / Getty Images

Als de Emmy Awards van afgelopen zondag íets bewijzen, is het wel dat een uitreiking zelfs via de digitale weg een lust voor het oog kan zijn. Want terwijl een virtueel evenement vaak op veel vlakken minder spectaculair is, stelde één aspect van de avond niet teleur: de looks van de sterren. Tussen geinige pyjama's en joggingpakken (hallo, Tracy Morgan) door besloten een aantal beroemdheden namelijk toch het beste van de onconventionele avond te maken, met alle opvallende outfits van dien. Kortom: dankbaarheid overheerst.

Presentator Jimmy Kimmel reikte de belangrijke televisieprijzen dit jaar virtueel uit vanuit het Staples Center in Los Angeles, waar hij zich in een zaal zonder publiek en genomineerden bevond. Aan elke potentiële winnaar werd een videograaf gekoppeld, waardoor de zogenaamde acceptance speeches vanuit verschillende locaties (zoals de eigen tuin, trap of woonkamer) in ontvangst werd genomen. De grote winnaar van de avond? Dat is absoluut actrice Zendaya, die de Emmy Award voor Lead Actress In A Drama Series voor haar rol in de serie Euphoria in de wacht sleepte. De 24-jarige is hiermee de jongste winnares ooit in deze categorie. 'Het is een vreemde tijd om zoiets als dit te vieren, maar wat ik graag aan jonge mensen wil overbrengen is dat er hoop is. Ook al doet de serie waarin ik speel daar misschien niet altijd aan denken,' zo zei ze in haar speech.

De komedieserie Schitt's Creek hengelde daarnaast maar liefst zeven Emmy's binnen, en ook Regina King is – voor de vierde keer – in de prijzen gevallen. Ze ontving haar Emmy thuis, en vernoemde in haar dankwoord ook de Amerikaanse opperrechter Ruth Bader Ginsburg, die afgelopen vrijdag op 87-jarige leeftijd overleed. 'Bedankt voor alles wat je voor vrouwen hebt gedaan.' Ondanks het gebrek aan een rode loper zoals we 'm kennen, gingen veel sterren all out: van Tracee Ellis Ross tot Kerry Washington en Shira Haas (die om 4 uur 's ochtends 'hoi' zei vanuit Israel). Vogue selecteert daarom de beste looks van de avond, omdat ze de aandacht nu – misschien wel meer dan ooit – verdienen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Zendaya in Christopher John Rogers

Met matching sieraden van Bulgari.

2 Zendaya in Armani Privé

Met bijpassende sieraden van Bulgari.

3 Tracee Ellis Ross in Alexandre Vauthier

Met vintage Tiffany & Co sieraden en hakken van Jimmy Choo.

4 Regina King in Schiaparelli Couture by Daniel Roseberry
5 Kerry Washington in Oscar de la Renta
7 Paul Mescal in Louis Vuitton
9 Yara Shahidi in custom Prada en Cartier juwelen
10 Reese Witherspoon in Louis Vuitton
11 Billy Porter in custom Ashi Studio

Met schoenen van Rick Owens en sieraden van Lorraine Schwartz.

12 H.E.R. in custom Vera Wang
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion