Dit waren de highlights van London Fashion Week Lente/Zomer 2021

Vogue blikt terug op de beste shows en presentaties van de Londense modeweek.

burberry lentezomer 2021
Courtesy of Burberry

De najaarseditie van London Fashion Week zit er inmiddels weer op, en de modewereld heeft onmiddellijk haar ogen gericht op Milaan. Dat rappe tempo is soms zonde, want misschien wil je eerst nog eventjes al het moois dat in Londen is gepresenteerd op je in laten werken. Óf het is je misschien zelfs compleet ontgaan dat de Britse hoofdstad de afgelopen week volledig in het teken stond van de laatste modecollecties. Gelukkig kun je in dat geval altijd bij Vogue terecht, want wij serveren je de beste shows en mooiste presentaties van London Fashion Week handig op een rijtje. Zo heb je tóch het gevoel er even bij te zijn geweest.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Charlotte Knowles
charlotte knowles lentezomer 2021
Courtesy of Charlotte Knowles

Silhouetten met een knipoog naar begin jaren 2000 en een kleurenpalet en prints die je terug laat reizen naar de flowerpower sixties: de nieuwe collectie van Charlotte Knowles is een fusion van twee tijdperken waarin op mode gebied álles kon. Het resultaat van die samensmelting zijn eigentijdse creaties die er moeiteloos cool uitzien.

2 Halpern
halpern lentezomer 2021
Courtesy of Halpern

Michael Halpern richtte zijn modelabel op in 2016 – als liberale Amerikaan in Europa was zijn eerste collectie was een reactie op de verkiezing van Donald Trump als 'president' van de Verenigde Staten. Zijn Lente/Zomer 2021 collectie creëerde hij als reflectie op 2020: ditmaal met een flinke dosis escapisme, humor en bovenal glamour.

3 Molly Goddard
molly goddard lentezomer 2021
Courtesy of Molly Goddard

Als er één ding is waar Molly Goddard om bekendstaat tegenwoordig, zijn het haar A-lijn jurken van chiffon met ruches. Dit seizoen wilde de ontwerper na een bewogen jaar haar fans vooral opvrolijken, wat resulteerde in verschillende vertalingen van haar kenmerkende, dromerige handtekening. Voeg daar nog een samenwerking met UGG aan toe en je hebt een kleurrijke collectie vol plezier en koddigheid.

4 Vivienne Westwood
vivienne westwood lentezomer 2021
Courtesy of Vivienne Westwood

Een Vivienne Westwood herken je inmiddels bij een eerste oogopslag, en de collecties de die lady of punk samen met haar man Andreas Kronthaler ontwerpt zijn dan ook doorgaans nieuwe samenstellingen en varianten van de kenmerkende designelementen van het label. Dat maken de collecties echter niet minder relevant én hebberigmakend: Westwood's succesformule blijkt altijd nog even doeltreffend.

5 Christopher Kane
christopher kane lentezomer 2021
Courtesy of Christopher Kane

Christopher Kane heeft tijdens de lockdown zich vooral gefocust op zijn ándere passie, namelijk schilderen. De Schotse ontwerper schilderde portretten van de belangrijkste vrouwen in zijn leven, en die creaties vertaalde hij voor zijn Lente/Zomer 2021-collectie naar stukken waar de natte verf nog vanaf lijkt te druipen. De creativiteit van Christopher lijkt geen grenzen te kennen.

6 Burberry
burberry lentezomer 2021
Courtesy of Burberry

Riccardo Tisci fantaseerde voor zijn eerste post-lockdown collectie voor Burberry over een ongewoon liefdesverhaal tussen een zeemeermin en een haai. Die laatste is inmiddels een van zijn spirit animals geworden – denk even aan zijn ontwerpen voor Givenchy – en hij zet die onderwaterfantasie dus rustig door bij het iconische Britse modehuis. Op een manier doet het verhaal van zijn ijzersterke collectie je denken aan een wereld in lockdown: ergens zen en één met de natuur, maar aan de andere kant ook doodsbang.

7 Victoria Beckham
victoria beckham
Courtesy of Victoria Beckham

Waar normaliter een Victoria Beckham show een met sterren bezaaide front row betekent, was ditmaal alleen haar gezin te gast bij haar Lente/Zomer 2021 presentatie. De looks die ze presenteerde waren losser (letterlijk) dan we van haar gewend zijn: seventies inspired flared jeans en jersey jurken slepen over de grond in een ontspannen collectie die comfortabel en toch chic oogt.

8 Simone Rocha
simone rocha lentezomer 2021
Courtesy of Simone Rocha

Waar we normaal van Simone Rocha creaties mogen verwachten die groots en meeslepend zijn, is deze collectie tamelijk ingetogen en somber voor de Ierse ontwerper. Dat wil niet zeggen dat we geen dramatische silhouetten voorbij zien komen, maar met het Victoriaanse en Edwardiaanse invloeden en een tamelijk gedempt kleurenpalet een collectie die feilloos de stemming van dit jaar reflecteert.

9 Erdem
erdem lentezomer 2021
Courtesy of Erdem

Ontwerper Erdem Moralioglu heeft musea en bibliotheken nodig om zijn inspiratie te voeden – in plaats daarvan zat hij bij het ontwerpen van deze collectie vier maanden in lockdown met het boek The Volcano Lover van Susan Sontag. Met de collectie die daaruit voortkwam voert Erdem ons mee naar een achttiende eeuwse wereld die vreemd genoeg nog steeds erg modern aanvoelt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion