Alles wat je wil weten over Silvia Venturinis laatste show voor Fendi

Vogue zet de highlights van de veelbesproken show voor je op een rij.

jill kortleve op de catwalk bij fendi in italië
Getty Images

Voor de allerlaatste keer toonde Silvia Venturini, die praktisch haar hele leven weidde aan modehuis Fendi, op 23 september haar collectie in Milaan. Binnenkort neemt ontwerper Kim Jones namelijk definitief het stokje over. Haar laatste vertoning bleek vooral een liefdevolle viering van de vrouw en daar was de cast dan ook naar: onder meer de Nederlandse Jill Kortleve leverde een (mogen we zeggen, nogal powerfull) bijdrage aan de show, en nog vele andere bekende gezichten met haar. Met een anderhalvemeter-front row waar je u tegen zegt – Rita Ora en Normal People's Paul Mescal waren van de partij – werd het een onvergetelijke laatste ode aan het modehuis, van een vrouw die niet snel in de vergetelheid zal raken (al is het alleen maar om het creëren van de iconische Baguette-tas). Vogue zet de hoogtepunten van Venturini's slotstuk op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Familie als centraal thema
model op de catwalk bij fendi in milaan
Getty Images

Venturini stelde het begrip 'reflecties' centraal, en wilde vooral een 'patchwork van herinneringen' maken. Ze liet zich daarvoor inspireren door de tijd die ze met haar familie heeft doorgebracht in Rome tijdens de lockdown. Die reünie van allerlei verschillende generaties spoorde haar aan om linnen (een stof die al jaren in Italië wordt gebruikt) met materialen als romantisch katoen en veren te mixen.

2
3 Prijzenswaardige casting
ashley graham op de catwalk voor fendi in milaan
Getty Images

Door de reisrestricties misten er een paar 'vaste' Fendi-gezichten op de catwalk, zoals Bella Hadid en Kaia Gerber. Dat gemis werd gelukkig ruimschoots gecompenseerd met andere fantastische namen, zoals Ashley Graham, Paloma Elsesser en (de inmiddels gepensioneerde) Penelope Tree. En ook de Nederlandse modellengarde was goed vertegenwoordigd: zo liepen Jill Kortleve, Imaan Hammam en Rianne Rompaey ook mee.

4 De accessoires
tas op de catwalk bij fendi tijdens milan fashion week
Getty Images

Silvia Venturini liet voor de laatste keer zien dat ze écht de koningin der accessoires is. Voor deze collectie werd broderie anglaise gebruikt om een vleugje nostalgie aan de onvermijdelijke it-items toe te voegen. Maar ze liet ook praktischere vormen zegevieren: zo waren er ook tassen in de vorm van een picknickmand (inclusief kleedje) en een plastic shopper, mét bijkomende babyblauwe portemonnee en minifles.

5 Uniseks silhouetten
model op de catwalk voor fendi in milaan
Getty Images

Niet ieder toonde Fendi zowel haar mannen- als vrouwencollectie samen. Het werd meteen een show vol looks die de modellen onderling prima hadden kunnen wisselen. Door de universele, zachte (en relaxte!) silhouetten – van loszittende pakken tot geprinte shirts en tunieken – leverde Venturini een collectie die iédereen als gegoten zit, en zo zien we het graag, in 2020.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion