Pierpaolo Piccioli's nieuwe collectie voor Valentino in vijf hoogtepunten

Vogue zet de highlights van de show op Milan Fashion Week voor je op een rijtje.

valentino lentezomer 2021
Daniele OberrauchImaxtree

We mogen er inmiddels op rekenen dat Pierpaolo Piccioli ons iedere keer een meeslepende en enigszins dromerige show voorschotelt. De Valentino Lente/Zomer 2021-show op Milan Fashion Week was daarop geen uitzondering. In een jaar van crisis op crisis, besloot de creative director de gebruikelijke salons van Salomon de Rothschild in Parijs in te ruilen voor het rauwe industriële Fonderie Macchi in Milaan om zijn nieuwe collectie te presenteren. Als knallende afsluiter van de Milanese modeweek, liet Pierpaolo ons achter met een gevoel van hoop en romantiek.

Weelderige planten (in de vorm van een krachtige installatie van Japanese plantenkunstenaar Satishi Kawamoto) en kleurrijke bloemen (in de vorm van luxueuze prints) leken te bloeien in de imposante betonnen ruimte, als hoop die doet gloren na een jaar waarin goed nieuws een uitzondering leek. Voeg daar een soundtrack van Labrinth aan toe, en je hebt een emotioneel beladen show die bevestigd dat Pierpaolo Piccioli de meest romantische ontwerper van zijn tijd is.

Vogue zette vijf highlights van de Valentino Lente/Zomer 2021-show voor je op een rijtje.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Weelderige bloemenprints
valentino lentezomer 2021
Daniele OberrauchImaxtree

Het hoeft bijna niet gezegd, maar een Valentino collectie van Pierpaolo is natuurlijk niet compleet zonder indrukwekkende bloemenprints. Hoewel de gemiddelde bloemenprint een collectie al snel een cliché-gehalte kan geven, weet men bij Valentino telkens de juiste snaar te raken met kleurrijke creaties die alsnog als cool mogen worden bestempeld.

2 Oversized overhemden
valentino lentezomer 2021
Daniele OberrauchImaxtree

Naast dromerige jurken waren meer casual stukken alom vertegenwoordigd in de nieuwe collectie – en dan wel in de rijke kleuren die je van Valentino gewend bent. Oversized overhemden in helder roze en paars (en wit voor een iets minder opvallende look) naast chiffon varianten in verschillende ecru's.

3
4 Studded for Spring/Summer
valentino lentezomer 2021
Daniele OberrauchImaxtree

De Valentino stud werd geïntroduceerd in de Herfst/Winter 2010-collectie ontworpen door Pierpaolo samen met nu creative director van Dior, Maria Grazia Chiuri. Sindsdien is de decoratie een van de kenmerkende designelementen geworden van de accessoirelijn van het modehuis. Ook dit seizoen zien we de studs weer alom vertegenwoordigd – van op tassen tot strappy sandalen.

5 Levi's x Valentino
valentino lentezomer 2021
Daniele OberrauchImaxtree

Om het Lente/Zomer 2021-seizoen een écht casual touch te geven, werkte Valentino samen met de Amerikaanse denimgigant Levi's. De iconische 517 bootcut-jeansstijl uit 1969 krijg een Valentino update, en kwam voorbij voor zowel mannen als vrouwen. Gecombineerd met riemen met een groot V-symbool ongetwijfeld een van de meer bourgeois om je jeans te dragen.

6 Couture-waardige ontwerpen
valentino lentezomer 2021
Daniele OberrauchImaxtree

De stukken waarmee de Valentino-show werd afgesloten, zouden je even doen vergissen dat je bij een haute couture show zat. De bijna couture-waardige creaties laten zien hoe zelfs in een tijd van crisis Pierpaolo met bravoure kiest om zijn romantische visie op mode – en de wereld – niet los te laten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion