Maria Grazia Chiuri creëerde een kathedraal voor de Dior Lente/Zomer 2021-show

Vogue zet de hoogtepunten van de show voor je op een rijtje.

dior lentezomer 2021
Alessandro LucioniImaxtree

Onder de creative direction van Maria Grazia Chiuri is Dior een van de meest populaire shows geworden op Paris Fashion Week. Hoewel normaliter maar liefst 1750 gasten worden uitgenodigd voor de show, was dat aantal voor de Lente/Zomer 2021-show gereduceerd tot een schappelijke 350 vanwege de coronacrisis. Maar wereldwijd had iedereen de mogelijkheid toch als eerste de nieuwe creaties van Chiuri over de catwalk te zien struinen via een livestream op TikTok. Met maar liefst 86 looks was er genoeg moois te bewonderen.

Vogue zet de highlights van de Dior Lente/Zomer 2021-show hieronder voor je op een rijtje.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Comfortabele silhouetten
dior lentezomer 2021
Imaxtree

Hoewel Dior natuurlijk van oorsprong een couturehuis is en Christian Dior in 1947 furore maakte met zijn New Look – een silhouette van ronde schouders en een smalle taille die uitloopt in een grote rok – presenteerde Chiuri met deze collectie juist een heel comfortabel silhouette. De creative director onderzocht voor de collectie wat voor plek mode heeft in de 'nieuwe' wereld waarin we leven. Haar antwoord daarop lijkt een high fashion versie van de WFH-kleding.

2 Paisley
dior lentezomer 2021
Imaxtree

Als er één patroon was waar je niet omheen kunt bij de Dior Lente/Zomer 2021-collectie, is het de paisley. Geborduurd op zowel jurken als jasjes, drukt het an oorsprong Perzische traanvormige symbooltje een stempel op een hoop van Chiuri's creaties.

3
4 Boho chic
dior lentezomer 2021
Imaxtree

Haarbanden, grote sierraden en uitvoerig gedecoreerde stoffen geven de collectie een jaren zeventig boho chique uitstraling. Een voorbode dat we het Lente/Zomer 2021-seizoen onze rive gauche fantasie mogen uitleven en naar de chansons van Jane Birkin en Serge Gainsbourg zullen luisteren? Als het aan Chiuri ligt wel.

5 Dior kathedraal
dior lentezomer 2021
Alessandro LucioniImaxtree

De Dior 'kathedraal' die ze creëerde voor de show stond symbool voor een plek van bezinning in een tijd waarin we massaal even op de pauzeknop hebben moeten drukken. Achttien lichtbakinstallaties, elk zeven meter hoog, brachten de intense caleidoscopische glorie van gotische glas-in-loodramen die de enorme verduisterde tent in het centrum van Parijs omtoverde tot een waar Dior heiligdom.

6 De film

Benieuwd naar de inspiratie achter de collectie en het imposante decor van de show? Alina Marazzi maakte een film over de Dior Lente/Zomer 2021-collectie, waarin de Italiaanse kunstenaar Lucia Marcucci uitvoerig aan het woord komt en vertelt over haar werk, waarin ze collages met dichtkunst combineert.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion