5 x duurzame mode-accounts op Instagram om 2021 verantwoord mee te starten

Deze accounts tonen perspectief voor de toekomst.

modellen op strand
Sarah van Rij, Vogue september 2020

Duurzaam met je kledingkast omgaan is niet altijd even makkelijk. Niets kopen is uiteraard de beste optie, tweedehands kopen, ruilen of investeren in goede kwaliteit en je richten op eerlijke productie behoren eveneens tot de mogelijkheden. Het draait om jouw eigen waarden en prioriteiten en om zo de beste keuzes te maken.

Om de complexiteit van de industrie te begrijpen en te blijven leren is het fijn om nieuwe perspectieven op te doen, daarom stellen we een lijst samen van sustainable pioneers voor een ander, verfrissend geluid.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Jeanne de Kroon

Jeanne de Kroon is de sustainable queen - met haar ‘kipjes’ op de woonboot - die je in je hart wil sluiten. Niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ze vertelt ook geweldige verhalen over local craftmanship en de producten die daaruit voortkomen. Daarnaast is ze eigenaresse van Zazi Vintage.

2 Zien: Supermodel Jill Kortleve over wat verandering voor haar betekent
3 Marieke Eyskoot

Marieke Eyskoot is een Nederlands schrijver van Dit is een Goede Gids. Ze focust zich niet alleen op duurzame mode, maar duikt ook in hoe bedrijven je schuldgevoel gebruiken om producten of diensten aan te bieden. Haar campagne #sustainabilityagainstshame is eye opening.

4 The Sustainable Fashion Forum

The Sustainable Fashion Forum is een inspirerende online community (en jaarlijks event) dat een fris perspectief biedt op duurzame mode in de media, nieuwe onderwerpen belicht en trending nieuws bespreekt.

5 Whitney Bauck

Whitney Bauck is de Amerikaanse senior sustainability editor bij Fashionista. Ze postte onlangs een artikel waarom we als consument naar fashion labels kijken en verwachten dat zij de wereld zullen redden - en of dit eigenlijk wel terecht is.

6 Aja Barber

Aja Barber is schrijver, consultant en stylist. Ze focust zich op de mode-industrie met een nadruk op privileges, racisme, kolonialisme en feminisme.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sustainability