De styling tricks voor dit seizoen kijk je af bij Raf Simons’ Herfst/Winter 2021 debuut bij Prada

Ultieme Pradafication bereik je zo.

look uit de prada herfstwinter 2021 show
Prada

Sinds Raf Simons pakweg een jaar geleden zijn transfer naar Prada bekendmaakte, zijn alle ogen op het Italiaanse modehuis gericht. En terwijl zijn eerste co-collectie met Miuccia al weinig tegenviel, is hun Herfst/Winter 2021 collectie voor de mannen wellicht wel nóg geslaagder: Instagram loopt (terecht) over van jubelende posts, incluis teksten als 'take all my money'. Dat het om menswear gaat maakt vrij weinig uit – de show biedt net zoveel inspiratie voor de vrouwengarderobe, en komt met styling tricks om ferm in je oren te knopen.

Prada Menswear Herfst/Winter 2021

Voor Raf en Miuccia dient kleding als tool om persoonlijkheid te tonen, en dat is dan ook duidelijk zichtbaar in deze collectie. Met behulp van een online format presenteerde het duo een show met oversized bombers, strakke pakken en goed gesneden single én double breasted jassen. Het was, kortom, een draagbare (en kleurrijke!) collectie die niet inleverde op Prada's luxe inborst. Vogue werpt een blik op zes stijllessen om van de mannen te lenen, of je gewoonweg voor altijd eigen te maken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Fun colours
look uit de pradaherfst winter 2021 show
Prada

Van pastelroze tot kanariegeel: de Herfst/Winter 2021 collectie van Prada poogde duidelijk wat kleur in de duisternis te brengen. Laat die angst om de regenboog te dragen dit jaar dus ook vooral varen – met een klassiek paar Oxfords en crisp wit hemd kun je niet veel fout doen. Wie echt wil uitpakken voegt ook nog één andere splash of colour toe, bijvoorbeeld in de vorm van handschoenen of een tas.

2 Oversized bombers
look uit de prada herfstwinter 2021 show
Prada

De geschiedenis van het bomberjack gaat al terug tot de cockpit en militaire kringen, en is in de opvolgende jaren geliefd geweest bij verschillende subculturen. Ook in 2021 maakt Prada zich hard voor het behoud van deze fantastische outerwear creatie, en combineert een felgekleurd exemplaar met een klassieke turtleneck en pantalon. Door die twee stijlen te mixen balanceer je op z'n best, en ziet het geheel er nooit sloppy uit.

3
4 Buttons
look uit de prada herfstwinter 2021 show
Prada

We kunnen sowieso een boek schrijven over de geweldige silhouetten van Prada's jassen, maar deze show ging er bovenal speciale aandacht naar de knopen. Die mogen dit seizoen opvallen, waarna je de rest van je look er minimalistisch op kunt afstemmen. Grote knopen geven een outfit hoe dan ook een koninklijke touch, en doen denken aan menig iconische look van Kate Middleton.

5 Funky handschoenen
look uit de prada herfstwinter 2021 show
Prada

De tijd dat handschoenen geen esthetische functie hadden lijkt officieel ten einde te zijn gekomen. Raf en Miuccia maken het warme accessoire dit seizoen weer funky, met behulp van geel-, rood-, en paarstinten. Combineer ze met een jas in een neutrale kleur om nét dat beetje joy aan je look toe te voegen.

6 Experimental layering
look uit de prada herfstwinter 2021 show
Prada

Laagjes zijn niet alleen het antwoord op een gure dag, maar óók op het heruitvinden van je garderobe. Zo kan een turtleneck onder ongeveer alles, van een silk top tot zachte cardigan. Prada brak bovenal een lans voor het combineren van knitwear, het liefst in verschillende prints en kleuren. Werp dus eens een blik op al je items met kraagjes of andersoortige necks: ze dienen als mooie basis voor een compleet nieuwe look.

7 Opgerolde mouwen
look uit de prada herfstwinter 2021 show
Prada

Meerdere Prada-looks kwamen op de proppen met opgerolde mouwen, van blazers tot cardigans. Slim, want zo'n truc geeft een compleet nieuwe dimensie aan je look: zo wordt een graphic longsleeve opeens duidelijk zichtbaar, en ziet de boel er meteen een stuk minder statig uit.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion