Virginie Viard viert samen met haar Chanel-familie de liefde tijdens Paris Couture Week

Chanels nieuwe Haute Couture Lente/Zomer 2021-collectie brengt ons hetgeen wat we in deze tijd af en toe zo moeten missen: liefde en vrijheid.

Chanel-fans hadden 26 januari 2021 natuurlijk al even in hun agenda gemarkeerd: de dag van de Chanel Couture Lente 2021-show. Onder de gigantische koepel van het Grand Palais in Parijs zette creative director Virginie Viard een spetterende show neer. Samen met de Nederlandse filmmaker en fotograaf Anton Corbijn – die de film schoot van de show–, bracht ze ons hetgeen wat we in deze moeilijke tijden af en toe zo moeten missen: familie, warmte en het gevoel van samenzijn.

Chanel Haute Couture Lente/Zomer 2021

Tijdens het bekijken van de meesterlijke film van Cobijn wordt de intentie van Viard direct duidelijk. De modellen die gezamenlijk over de catwalk lopen, de ruches, de gekleurde tweed-pakken, de bloemenkransen – we worden getransporteerd naar een dromerige bruiloft waar het nog net niet bloemen regent. Vogue zet de vijf hoogtepunten van de Chanel Haute Couture Lente/Zomer 2021-show hieronder voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Droombruiloft
chanel couture ss21
Courtesy of Chanel

Liefde en familie zijn twee woorden waarmee je de couture-show van Chanel zeker mag omschrijven. Creative director Virginie Viard hulde een van de modellen in een prachtige crème geborduurde jurk met parels en omringde haar met wilde bloemen. Als klap op de vuurpijl werd het model ook nog eens vergezeld door een wit paard. Samen liepen ze over de catwalk terwijl een aantal gasten met bewondering toekeek. Voor een moment leek het alsof we naar een sprookjesbruiloft keken.

2 Het Grand Palais
chanel couture lente 2021
Chanel

De locatie van de show? Het Grand Palais. Onder de koepel van het majestueuze gebouw aan de Champs-Elysées zorgden rustieke bogen gewikkeld in bloemen, houten stoelen voor de gasten en zijden kronen en echte bloemen in het haar ervoor dat de charme van een landelijke bruiloft in Zuid-Frankrijk even zijn weg had gemaakt naar Parijs.

3 Vrijheid en beweging
chanel couture ss21
Courtesy of Chanel

De nieuwste collectie van Chanel laat vooral zien dat vrijheid en beweging makkelijk samen gaan met haute couture. Bij de woorden tulle, veren, broekpakken en blazers denken we al gauw aan stoffen en kledingstukken die het hele lichaam bedekken. Maar dat hoeft niet altijd. Juist tijdens deze show zagen we blote benen, blote armen en blote schouders. De les die we hieruit meenemen voor het komende seizoen? Kleding kan ook bevrijdend zijn.

4 Dancing shoes
chanel couture ss21
Courtesy of Chanel

Niet alleen de mantels, jurken en broekpakken vertelden ons een verhaal over dans, vrijheid en zomerse sferen, maar ook de tweekleurige Mary-Jane-schoenen van de modellen. Deze schoenen worden vaak gedragen door tangodansers maar in de toekomst wellicht door ons allen. Als het aan Chanel ligt, in ieder geval wel.

5 Chanel-familie
chanel couture lente 2021
Chanel

'Ik hou van familiereünies waarbij verschillende generaties samenkomen. Dat voelt altijd zo warm, vandaag is dat ook zo bij Chanel want ook wij zijn een grote familie', vertelt Viard. En dat ze die woorden echt meent is vooral te zien aan de bekende gezichten die we terugzien op de catwalk en in het kleine publiek. Felice Noordhoff, Jill Kortleve, Penélope Cruz, Lily-Rose Depp, allemaal bekenden van het modehuis. En allen aanwezig bij deze bijzondere show die oogde als een couture-versie van een familiebruiloft.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion