Londen Fashion Week is officieel bontvrij

Het besluit van de British Fashion Council volgt na een uitgebreide enquête.

Burberry February 2018 Show
Getty Images

In navolging van het nieuws dat Burberry niet langer bont in haar collecties gebruikt bericht de British Fashion Council vrijdagochtend dat Londen Fashion Week vanaf dit seizoen bontvrij is. Het besluit volgde uit een enquête onder alle on-schedule ontwerpers tijdens de Britse modeweek.

Duurzame creativiteit

Tijdens LFW zijn nu alle vormen van bont verbannen, met een uitzondering voor shearling (schapenwol). Op deze manier wil de BFC designers stimuleren om op een meer duurzame manier te gaan ontwerpen. 'De BFC steunt de creativiteit van de ontwerpers en houdt een open dialoog met de industrie; van ontwerpers tot media, retailers, business leiders, overheden en wereldwijde merken terwijl we ontwerpers aanmoedigen om ethische keuzes te maken als het gaat om de selectie van materialen en supply chain,' meldt de organisatie in een persbericht. Het besluit is onderdeel van de BFC's Positive Fashion Initiative, die onder andere ook verantwoordelijk is voor het opstellen van een gedragscode voor modellen tijdens de shows.

Positieve ontwikkeling

Steeds meer modehuizen besluiten om de verwerking van bont in hun ontwerpen te stoppen. Gucci zette vorig jaar de trend en Stella McCartney is zelfs een van de weinige merken die volledig veganistisch is en dus geen enkel dierlijk product in haar collecties gebruikt. Michael Kors, Jimmy Choo en Versace gaan ook mee in deze ontwikkeling. Burberry is het meest recentelijke merk dat hetzelfde besluit heeft genomen. De eerste furfree collectie - gelijk ook de eerste voor nieuwe creatief directeur Riccardo Tisci - wordt getoond tijdens Londen Fashion Week, dat 13 tot en met 18 september plaatsvindt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week