Doutzen Kroes keert speciaal voor Calvin Klein terug op de catwalk

Het Nederlandse topmodel maakt een zeldzame verschijning tijdens de Calvin Klein-show.

doutzen-kroes-catwalk-calvin-klein
Getty Images

New York Fashion Week is nog in volle gang. Gisteren toonde Raf Simons zijn Lente/Zomer 2019 collectie voor Calvin Klein 205W39NYC, in een Amerikaanse blauw-rode setting die sterk aan de klassieke haaienfilm Jaws deed denken. Niemand minder dan de Nederlandse Doutzen Kroes maakte een zeldzame verschijning op de catwalk. Het 33-jarige topmodel is niet vaak meer te zien tijdens shows, maar voor Calvin Klein maakte ze een uitzondering.

Jaws

Doutzen betrad de catwalk in een korte, zwarte wetsuit met lichtgele plissérok en rode muts. De show van Calvin Klein stond in het teken van het strand, maar dan niet vrolijk en zomers zoals we gewend zijn. Creative director Simons wilde de spanning tussen land en oceaan vormgeven door te verwijzen naar Steven Spielbergs Jaws, de klassieke thriller met een grote mensenhaai in de hoofdrol. Tijdens de show werd de ruimte gevuld met projecties van een blauwe oceaan, en werd de iconische soundtrack van de film afgespeeld. De bloedrode catwalk was een verwijzing naar de constante spanning en horror uit de film.

Vogue.com/InDigital

Het is een zeldzaam moment dat Doutzen op de catwalk van Calvin Klein te zien was. Het model doet tegenwoordig nog maar weinig shows, en is erg selectief in haar keuze. Zo loopt ze af en toe nog voor bijvoorbeeld Balmain, en nu dus voor Simons' Calvin Klein tijdens NYFW.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Doutzen Kroes