Gemma Ward maakt triomfantelijke comeback op de catwalk in New York

Gemma Ward liep de show van Proenza Schouler tijdens New York Fashion Week.

Olympus Fashion Week Spring 2006 - Roland Mouret - Runway
Thomas ConcordiaGetty Images

Gemma Ward was een van de grootste modellen in de noughties, die voor alle grote modehuizen zoals Roland Mouret liep. Het was een tijd waarin modellen met een buitenaardse schoonheid populair waren. De Australische Ward had een poppengezichtje met wijd uitstaande ogen, waardoor je wel naar haar moest blijven kijken. Na de dood van haar toenmalige vriend Heath Ledger, besloot ze de modellenwereld vaarwel te zwaaien. Tot nu. Ze keerde zojuist terug op de catwalk van Proenza Schouler voor seizoen Lente/Zomer 2019 op New York Fashion Week.

Gemma Ward tijdens Proenza Schouler Lente/Zomer 2019-show.
InDigital

Terugkeer

In een interview deelde Ward (nu 30) dit jaar ook dat ze het zwaar te verduren heeft gehad nadat Ledger zijn eigen leven nam. Ze trok zich terug in Australië, waar ze met een 'voller figuur' in bikini op het strand werd gefotografeerd en op de cover van een tabloid belandde waarop ze bestempeld werd als 'te dik'. Inmiddels moeder van 2-jarige dochter Naia met partner David Letts vertelt de beauty nu dat ze zich ten tijde van haar meest succesvolle modellenjaren vaak uithongerde. Tijdens het rouwproces kon ze die lifestyle niet langer volhouden. Nu veertien (!) jaar later keert ze terug waar het allemaal begon. Haar vroege 'pensioen' van het modeleventje stamt uit 2004, toen ze nog liep voor Prada’s Lente/Zomer 2015-show en voor Calvin Kleins Herfst/Winter 2016-2017-collectie. Voor de Proenza Schouler-show van gisteren droeg het model een tie-dye shirt met een print van kunstenaar Isa Genzken. Ze was in goed gezelschap op de catwalk, met ook Kaia Gerber en Sasha Pivovarova die meeliepen.

Gemma Ward voor Calvin Klein Lente/Zomer 2005.
Arun NevaderGetty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week