De 'sluierhoed' blijkt opvallend accessoire tijdens Londen Fashion Week

De hoeden met sluier zijn een terugkerend element in het huidige modebeeld.

Fashion, Runway, Fashion model, Haute couture, Spring, Fashion design, Fashion show, Black hair, Joint, Dress,
IMAXtree

Hoeden met een sluier hadden een prominent moment tijdens afgelopen Londen Fashion Week. De ontwerpen leken vaak een kruising tussen een imkerhoed en een katholieke sluier, met referenties naar 18de eeuwse taferelen.

Simone Rocha Lente/Zomer 2019
IMAXtree

Modern en klassiek

Zowel tijdens de show van Erdem als Simone Rocha maakte de hoeden hun opwachting. De Britse ontwerpers maakten gebruik van grote hoeden met diverse silhouetten voor het Lente/Zomer 2019 seizoen.

Simone Rocha Lente/Zomer 2019
IMAXtree

Waar bij Simone Rocha de nadruk lag op heuse 18de eeuws-geïnspireerde bloemen die geborduurd waren op de tulle stoffen, gebruikte Erdem Fredrick Park en Ernest Boulton, twee mannelijke figuren uit de 18de eeuw die zich verkleedden als vrouwen, als inspiratiebron voor zijn ontwerpen.

Erdem Lente/Zomer 2019
IMAXtree

Bij beide ontwerpers hadden de creaties ook een subtiele link naar het katholicisme, waar donkere sluiers voor het gezicht als onderdeel van rouw-kleding worden gebruikt. De ontwerpen gaven dan ook een 18de eeuwse sfeer, een klassieke toevoeging bij de moderne stijlen van nu.

Erdem Lente/Zomer 2019
IMAXtree

Daarnaast werd het sluier-element gecombineerd in hoed-ontwerp ook getoond in de recente campagnebeelden van Hedi Slimane voor Celine. Daar wordt een minimalistische versie gepresenteerd, waar kristallen zijn geborduurd op het zwarte net-achtige materiaal. De boodschap is in ieder geval duidelijk: hoofddeksels met subtiele sluiers zijn een ding.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week