Fendi brengt diens iconische Baguette-tas uit 1997 weer terug op de catwalk

De voormalige it-bag maakt een comeback tijdens Fendi's Lente/Zomer 2019 show.

fendi-baguette-tas-comeback
Getty Images

Milaan Fashion Week is in volle gang, waar grote modehuizen hun collecties voor het nieuwe seizoen tonen. Zo ook Karl Lagerfeld, die gisteren de Lente/Zomer 2019 collectie voor Fendi presenteerde. Tijdens de show zagen we veel bruine en oranje tinten voorbijkomen, de iconische kleuren van het Italiaanse modehuis. Ook iconisch is de zogenaamde Baguette-tas, die door Fendi werd gelanceerd in 1997 en vervolgens werd bekroond met de titel it-bag. De tas is definitief terug, in een compleet nieuw jasje, of moeten we zeggen jasjes, want de "Baguette" komt in meerdere varianten.

Fendi Baguette

Zo zagen we de tas meerdere keren voorbij komen op de catwalk van Fendi's Lente/Zomer 2019 show, onder andere in slangenleer met opdruk en sierstenen, in het bekende Fendi-motief met decoratie, en een roze leren variant met logo-opdruk.

Fendi Lente/Zomer 2019.
Getty Images

De originele Fendi Baguette stamt uit 1997 en werd ontworpen door Silvia Venturini Fendi, bedoeld als schoudertas. Het ontwerp kreeg de naam "Baguette" omdat de tas gedragen werd onder de arm, net als een Frans stokbrood. De tas werd gezien aan de arm van menig beroemdheid en it-girl. Zo droeg Sarah Jessica Parker de tas in Sex and the City, waarna de populariteit van het item nog verder steeg. Het ontwerp wordt ook wel bestempeld als de allereerste it-bag ooit.

Sarah Jessica Parker in Sex and the City, 1998.
HBO

Belt Bag

Naast de Baguette zagen we ook andere tassen de revue passeren. Zo introduceerde Fendi een nieuwe generatie fannypacks: tassen die als riem worden gedragen met meerdere kleine tasjes en vakken. Op de catwalk van Fendi droeg onder andere model Bella Hadid het nieuwe model. Wellicht de nieuwe it-bag van zomer 2019?

Fendi Lente/Zomer 2019.
Imaxtree
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week