Dior verandert datum catwalkshow in Parijs om 'Gele Vestjes' protesten te vermijden

De ruiten van de Dior-winkel op de Champs-Élysées zijn door demonstranten al aan diggelen geslagen

People, Street fashion, Fashion, Blond, Outerwear, Photography, Long hair, Tourism, Walking, Jacket,
LVMH's Antoine Arnault met Natalia Vodianova, Getty Images

De protesten van de 'Gilets Jaunes', ofwel Gele Vestjes, woeden door in Frankrijk waaronder ook Parijs. Net op het moment dat de Men's Fashion Week gepland staat, waar ook Dior zal showen. De show was in eerste instantie gepland op zaterdag, het moment waarop de meeste demonstranten samenkomen. Het modehuis heeft daarom besloten om de datum te veranderen. Zo hopen ze rellen rondom het event te vermijden.

Zorgen

De Gele Vestjes-beweging is al maanden op de been, om te vechten voor meer rechten voor de lagere en middenklasse in het Zuid-Europese land. Ze zijn ontevreden over het beleid van President Emmanuel Macron. Hierbij zijn ze in aanraking gekomen met de politie, hebben ze auto's in brand gestoken en ook winkeletalages kapot geslagen waaronder ook die van Chanel en Dior op de Champs-Élysées. In de aanloop naar Kerst hebben de demonstraties vooral ook hun tol geëist van luxewinkels en warenhuizen. Retailers hadden afgelopen december 2 miljard euro aan inkomsten verloren door de demonstraties, volgens de French retail federation (FCD). Geen wonder dat het team achter Christian Dior zich zorgen maakt. Dior, onderdeel van luxeconglomeraat LVMH, liet gasten weten dat zij een nieuwe datum zoeken voor hun catwalkshow die eerst gepland stond op 19 januari. De show wordt nu gehouden op de achttiende.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week