Viktor & Rolf sturen modellen de catwalk op als wandelende memes

Nederlands ontwerpersduo Viktor & Rolf onthulde hun nieuwe, spraakmakende couture collectie tijdens Paris Couture Week.

Green, Fashion, Outerwear, Event, Dress, Costume design, Performance, Fun, Fashion design, Costume,
Imaxtree

'I'm not shy, I just don't like you', was één van de zeventien quotes die op de couture jurken van Viktor & Rolf's nieuwe collectie prijkte. Tijdens Paris Couture Week stelde het Nederlands ontwerpersduo gisterenavond hun Lente/Zomer 2019 collectie voor en die ging al snel viral met een "Fashion Statement" dat je nogal letterlijk mag nemen.

Fashion, Clothing, Fashion show, Fashion model, Dress, Fashion design, Haute couture, Runway, Costume design, Event,
Imaxtree

Golvend engelenhaar

Wandelende memes, zo leken de in tule uitgedoste modellen van ontwerpers Viktor Horsting en Rolf Snoeren in Parijs. De kleurrijke, volumineuze jurken van hun nieuwe "Fashion Statement"-collectie kregen de opschriften als 'Sorry, I'm late, I didn't want to come' en 'No photos please.' Een knipoog naar de grappige plaatjes die elke dag op het internet verschijnen. De modellen met golvend engelenhaar liepen kriskras door elkaar toen de aanwezigen van de show de eerste foto's op social media plaatste. Terwijl haute couture collecties door hun exclusiviteit normaal gezien een "ver-van-mijn-bed-show" is, toont Viktor & Rolf het volledig tegenovergestelde.

Fashion, Clothing, Purple, Fashion show, Costume design, Dress, Haute couture, Event, Runway, Fashion design,
Imaxtree

Herkenbaar

Het succes achter memes en zeker ook deze nieuwe collectie is herkenbaarheid. Tijdens de perspreview vertelde Snoeren: 'Het is het soort bericht dat je op sociale media vindt, met hetzelfde gevoel. Het doel is om een vreemde tegenstrijdigheid te creëren.' Hij gaat verder: 'Al deze uitspraken die zo duidelijk of gemakkelijk zijn - er is veel banaliteit op Instagram en sociale media in het algemeen - worden gecompenseerd met dit overdreven, glinsterende, romantische gevoel.' Verschillende internationale media bestempelen de collectie als een waar statement. Bekijk alle looks van de spraakmakende collectie hier.

Fashion, Dress, Clothing, Runway, Haute couture, Gown, Fashion model, Fashion show, hoopskirt, Fashion design,
Imaxtree

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week