Fendi brengt emotionele ode aan Karl Lagerfeld tijdens Milaan Fashion Week

De Herfst/Winter 2019-show van het Italiaanse modehuis stond in teken van wijlen Karl Lagerfeld.

Fashion, Event, Yellow, Fashion design, Haute couture, Dress, Ceremony, Fashion show,
Getty Images

De tweede dag van Milaan Fashion Week werd op klokslag half 1 's middags een moment waarbij bij velen de krop in de keel schoot. De Herfst/Winter 2019-collectie van het Italiaanse modehuis Fendi werd gepresenteerd, dit was de laatste collectie van Karl Lagerfeld, de wereldbekende Duitse ontwerper die eerder deze week op 85-jarige leeftijd in Parijs overleed. De hele show van de Fendi stond in teken van hun geliefde Karl.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gisterenochtend maakte Fendi al bekend op Twitter dat ze de show gingen opdragen aan wijlen Lagerfeld. Toen aanwezigen, waaronder Olivia Palermo, Chiara Ferragni en ook onze hoofdredacteur Karin Swerink, de showruimte binnengingen, vonden ze kleine kaartjes terug op hun front row zitjes: een Fendi-sketch van Lagerfeld en een andere kaartje met het Fendi-logo op de voorkant en de datum waarop de ontwerper overleed. Na de show werd een video afgespeeld voor de aanwezigen waarin Karl Lagerfeld zijn eigen look schetst die hij droeg voor zijn eerste dag bij Fendi in 1965. Na een emotionele show waarbij onder andere de zussen Hadid, Kaia Gerber en Adwoa Aboah op het nummer 'Heroes' van David Bowie in tranen de catwalk beliepen, begroette Silvia Venturini, Karl's rechterhand bij Fendi, het duidelijke geëmotioneerde publiek. Een staande ovatie volgde.

Liefdesverhaal

Karl stond 54 jaar aan het roer van het merk en bracht voor de laatste keer een prachtcollectie voor Fendi tot stand; van bordeaux leren jassen tot transparante plissé jurken-en rokken in okergeel en azuurblauw. De pakkende quote op de kaartjes van Silvia Venturini Fendi, de kleindochter van de oprichters van het merk, liet vele aanwezigen in tranen: 'De band tussen Karl Lagerfeld en Fendi is het langste liefdesverhaal in de geschiedenis van de mode, een verhaal dat ons nog vele jaren zal blijven raken. Ik ben diep bedroefd door zijn overlijden en diep geraakt door zijn constante doorzettingsvermogen tot op het einde. Toen we slechts een paar dagen voor de show hem opbelden, dacht hij alleen maar de schoonheid van de nieuwe collectie. Dit is een echt bewijs van zijn karakter. Hij zal zo gemist worden.'

Bekijk de video die na de show werd afgespeeld op groot scherm tijdens de Herfst/Winter 2019-show van Fendi:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
Fashion model, Fashion, Fashion show, Runway, Clothing, Haute couture, Shoulder, Public event, Event, Fashion design,
Daniele OberrauchImaxtree
Fashion, Fashion show, Runway, Clothing, Outerwear, Fashion model, Human, Leather, Textile, Event,
Daniele OberrauchImaxtree
Fashion, Fashion model, Runway, Fashion show, Clothing, Haute couture, Outerwear, Street fashion, Human, Coat,
Daniele OberrauchImaxtree
Fashion model, Fashion, Fashion show, Clothing, Runway, Suit, Street fashion, Outerwear, Human, Coat,
Daniele OberrauchImaxtree
Fashion show, Fashion, Fashion model, Runway, Public event, Human, Haute couture, Shoulder, Eyewear, Sandal,
Daniele OberrauchImaxtree
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week