Edie Campbell 'te dik' bevonden om show te openen tijdens Milaan Fashion Week

Het model uit haar kritiek op Instagram.

Pink, Clothing, Footwear, Fashion, Shoulder, Dress, Blond, Magenta, Street fashion, Costume,
Getty Images

Het Britse model Edie Campbell (28) is geen vreemde op de catwalk. Zo liep ze in het verleden onder meer voor Burberry, Chanel, Stella McCartney, Tod's, Balmain, Alexander McQueen, Louis Vuitton en Dior. Inderdaad niet de minste modehuizen. Het model – en veelvuldige Vogue coverster – spuwt nu vuur wat betreft de mode-industrie. Namelijk in een Instagram-post waarin ze deelt dat een merk haar 'te dik' vond om een show te openen tijdens Milaan Fashion Week.

Sleeve, Shoulder, Fashion show, Joint, Outerwear, Floor, Waist, Style, Runway, Fashion model,
ImaxTree

Vernedering

Campbell – die afgelopen week nog de eer had om de Alberta Ferretti show te sluiten – besloot in plaats hiervan een zelfverklaarde 'slap-up brekkie' te bestellen met een vriend, artist Christabel MacGreevy in haar hotelkamer in de stad. Zo kwam naar voren in haar Instagram Stories. Hierin at ze een croissant, en voegde ze toe: 'En met "te groot" bedoel ik niet "te beroemd", ik bedoel "te vet".' Duidelijk vrij absurd als je haar ranke figuur ziet. Bovendien, zou de mode-industrie inmiddels niet inclusiever moeten zijn? Juist ook op het gebied van maten. Het is niet de eerste keer dat Campbell kritiek uit op de modellen- en modewereld. In 2017 publiceerde ze een open brief op WWD, waarbij ze bekritiseert hoe modellen worden behandeld. 'We bewegen ons in een cultuur die veel te tolerant is als het aankomt op misbruik, in al zijn verschillende vormen', zo schreef ze: 'Dit kan de algehele vernedering zijn van modellen, het kleineren van assistenten, power plays en screaming fits. Wij hebben dit maar moeten accepteren als onderdeel van de baan.' Campbell is het hier overduidelijk mee oneens en weigert zich over deze misstanden in te houden. Wie het betreffende merk was die haar afwees houdt ze in het midden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week