Versace bracht net iconisch 90s supermodel Stephanie Seymour (50) terug op de catwalk

Opvallend genoeg uitte Seymour eerder nog kritiek op 'Instagram modellen' Kendall en Gigi.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nu bracht Versace al eerder de supermodellen van weleer terug op de catwalk, waaronder Naomi Campbell, Cindy Crawford en Carla Bruni. Voor het Herfst/Winter 2019-seizoen is de beurt aan Stephanie Seymour (nu 50), die in de jaren negentig begon als een zogenaamd 'glamour model', poserend in bikini voor Sports Illustrated. Ze werd hierna Victoria's Secret Angel (inderdaad, een van de eersten) maar verscheen ook in modetitels waaronder Vogue en op de catwalk voor bijvoorbeeld Francisco Costa.

Fashion model, Fashion, Fashion show, Clothing, Runway, Beauty, Dress, Long hair, Fashion design, Event,
ImaxTree

Andere titel

Zoals je van Donatella Versace kunt verwachten droegen haar modellen – waaronder ook nog zo'n 90s-icoon Shalom Harlow en de Nederlandse Imaan Hammamva-va-voom looks die het klassieke plaatje van de Italiaanse 'bella donna' onderstrepen. Satijnen slipdresses, kokerrokken, loeistrakke tops, in een kleurpalet van gifgroen, oranje, geel en gitzwart. En ter finishing touch een serie T-shirts met prints van legendarische modefotograaf Richard Avedon. Seymour ging gekleed in een lange jurk, met eroverheen een bustier, met gouden oorringen en op hoge hakken. Hiermee sloot ze ook de show af. Opvallend genoeg uitte Seymour eerde kritiek op 'Instagram-modellen', waaronder Kendall Jenner en Gigi Hadid, die ook favorieten zijn van Donatella en deze keer ook meeliepen. Zo zei het Amerikaanse model tijdens het amfAR Inspiration Gala in New York in 2016 nog: 'Ze zijn totaal anders dan wij waren. Supermodellen zijn iets van het verleden. Zij verdienen hun eigen titel. [Kendall and Gigi] zijn knappe meiden, en ik steun ze allemaal, maar ze verdienen hun eigen titel.' Wat zou hun titel dan moeten zijn? 'Bitches of the moment', grapte Seymour. Ze zegt dankbaar te zijn dat in haar topdagen social media niet bestond. Nu herleeft ze weliswaar haar moment in de spotlights. Hoe het er backstage aan toeging? One can only wonder.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week