Rick Owens toont huiveringwekkende "alien" make-up looks tijdens Paris Fashion Week

De Amerikaanse ontwerper heeft zich duidelijk laten inspireren door het buitenaardse.

rick-owens-alien-make-up
Daniele OberrauchImaxtree

Paris Fashion Week is op het moment in volle gang, waar ontwerpers hun nieuwste Herfst/Winter 2019-collecties presenteren. Zo zagen we al eerder deze week de feministische show van Christian Dior (inclusief nieuw it-T-shirt waarmee Instagram straks vol staat) en de micro-tas van Jacquemus (waar je slechts je AirPods in kwijt kunt). Op donderdag presenteerde Amerikaanse ontwerper Rick Owens zijn nieuwste collectie, en dat deed hij op een typische "Owens-manier". Zo stuurde hij zijn modellen de catwalk op in de meest huiveringwekkende make-up looks.

Fashion, Clothing, Fashion model, Leather, Leather jacket, Fashion show, Haute couture, Outerwear, Runway, Jacket,
Rick Owens Herfst/Winter 2019.
Daniele OberrauchImaxtree

Buitenaards

Owens liet zich inspireren door het buitenaardse, waardoor zijn modellen als ware aliens de catwalk bewandelden en zijn nieuwste collectie presenteerden. Normaal kiest de ontwerper een "post-apocalyps" thema, maar nu gooit Owens het over een andere boeg. Sommige modellen werden getransformeerd in een buitenaardse wezens, met afwijkende gezichtsvormen en zwarte lenzen. De collectie zelf bestond voornamelijk uit gestroomlijnde jasjes en mantels met sculpted shoulders, bodysuits en hoge platformlaarzen. Niet alleen de gezichtsmake-up was zeer opmerkelijk te noemen, ook de nagels van de modellen waren van buitenaarde proporties.

Face, Lip, Skin, Head, Nose, Beauty, Chin, Eyebrow, Forehead, Nail,
Rick Owens Herfst/Winter 2019.
Matteo ValleImaxtree

Opvallend

Owens staat erom bekend zijn nieuwste collecties altijd op een bijzondere manier te showen. Zo heeft hij voor zijn Lente/Zomer 2019-collectie zijn modellen de catwalk op gestuurd met fakkels en de ontwerper ging al eens eerder viral met zijn Lente/Zomer 2016 show, toen modellen met zijn tweeën als menselijke kunstwerken de catwalk betraden. Het moge duidelijk zijn dat de ontwerper met zijn collecties altijd een statement probeert te maken. En dat is hem dit seizoen wederom gelukt.

Fashion, Shoulder, Joint, Leg, Arm, Fashion show, Human body, Footwear, Runway, Photography,
De "menselijke kunstwerken" van Rick Owens Lente/Zomer 2016.
Alessandro Lucioni/IMAXtree.comImaxtree
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week