Balmain bracht deze bijzondere hommage aan Karl Lagerfeld

Het is een en al motor gang bij Balmain dit seizoen.

Fashion, Event, Fashion design, Outerwear, Haute couture,
ImaxTree

Creative director Olivier Rousteing liet deze Paris Fashion Week een iets andere kant van Balmain zien. Het bombshell Balmain-signatuur was beslist niet verdwenen, maar de looks waren meer rebels en heavy metal van uitstraling: veel tweed, leer, denim en vinyl, met daarbij talloze. Denk: Janet Jackson ten tijde van haar befaamde nipple slip. Het enige wat nog ontbrak was een Harley-Davidson. Opvallend: de modellen droegen geen torenhoge hakken, zoals we van Balmain gewend zijn, maar flats. Niet dat Rousteing die schoenstijl had verbannen, maar het platte schoeisel staat voor een nieuwe, frisse attitude bij het Franse modehuis.

Fashion model, Fashion, Fashion show, Runway, Clothing, Shoulder, Haute couture, Joint, Event, Fashion design,
ImaxTree

Lagerfeld referenties

Dit keer geen overvloed aan metallics en loeistrakke jurkjes, zoals geliefd door de Kardashian-clan. Olivier Rousteing vertelde aan Business of Fashion dat hij aan een nieuw hoofdstuk begint: 'Lange tijd had ik de drang om Parijs te zijn, om grote gebaren te gebruiken en in dat narratief te duiken. Maar dat is over.' In plaats van een majestueuze salon in Hotel de Ville, koos Rousteing voor een rauwe ruimte in de buitenwijken van Parijs als achtergrond voor zijn show. Het had een soort club-achtige vibe. Zelf is Rousteing een kind van de 80s, en dat was ook terug te zien. Het gevoel van Parijs was nog wel aanwezig, maar meer nonchalant. Vooral opvallend was het eerbetoon aan wijlen Karl Lagerfeld, met een overdaad aan zwart-wit, grafische vormen en bouclé jasjes. Niet dat Rousteing de collectie als zodanig presenteerde, maar zijn bewondering voor Karl kwam backstage wel ter sprake. De rebelse kant van Chanel hing in de lucht, waarbij Lagerfelds sterke motorbike-collectie voor het modehuis werd aangehaald. Terwijl er al een opvolger is bij Chanel, zou het zomaar zo kunnen zijn dat er nog een shortlist komt van ontwerpers die het stokje later zullen overnemen van de wellicht tijdelijke creative director.

Clothing, Fashion show, Shoulder, Joint, Outerwear, Fashion model, Runway, Style, Street fashion, Fashion,
ImaxTree

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week