Nederlands-Iraanse ster Sevdaliza liep net deze show op Paris Fashion Week

'Fysiek pas ik in geen enkel modellenhokje', aldus Sevdaliza.

Fashion, Fashion model, Clothing, Haute couture, Runway, Fashion show, Fur, Fashion design, Outerwear, Costume design,
ImaxTree

De Nederlands-Iraanse Sevdaliza (née Sevda Alizadeh) gooit hoge ogen met haar experimentele muziek. De singer-songwriter en muziekproducer heeft een internationale cult following, waaronder kennelijk ook Glenn Martens, creative director van Y/Project. Hij vroeg de ster haar debuut te maken op de catwalk tijdens zijn show voor het Herfst/Winter 2019-seizoen.

Out of the box

Aan Vogue.com vertelt Sevdaliza: 'Ik ben 31 jaar geleden geboren. Ik pas fysiek gezien binnen geen enkel modellenhokje.' Zij werd gisteren het gezicht van Y/Project, een jong en innovatief modelabel waar een team van acht man achter de coulissen werken. Minuscuul, in vergelijking met andere modehuizen. Toch werd er een sterke collectie neergezet: moderne materialen in combinatie met een knipoog naar historische silhouetten. Van een hemelsblauwe, volle rok uitgevoerd in dubbele laag tot een oversized truckerjasje afgewerkt met fuzzy fake fur. Maar ook een superchique tweed jas, met een sjaal die in de verte doet denken aan een Turks tapijt, en een lange zwartsatijnen rok die uit een broek is geconstrueerd voor een onverwachte en coole look.

Persoonlijkheid

Sevdaliza sprong ook zeker in het oog, in een sculpturale, geplooide jurk. Passend bij haar persona. De artiest verhuisde naar Nederland vanuit geboorteplaats Teheran onder een vluchtelingenstatus toen ze vijf jaar oud was. Ze speelde voor het nationale jeugd basketbalteam, maar koos uiteindelijk voor een carrière in de muziek – lucky us. Haar eigenzinnige debuutalbum, Ison, kwam in 2017 uit. In haar dagelijks leven draagt de in Rotterdam wonende zangeres uitgesproken looks, met een sportieve twist. Op het podium zelfs meer dramatisch en soms androgyn. Volgens de website van Y/Project hebben zij 'individualiteit en onafhankelijkheid' voorop staan. Sevdaliza tegen Vogue: 'Dit is wat voor mij een nieuw tijdperk betekent waarin wordt gestreefd naar karakter, authenticiteit en doorzettingsvermogen. Ik ben uitgenodigd door Martins om deel te nemen, zonder enige beperking. Mij werd een podium geboden voor mijn vrouw-zijn, mijn kracht en het inspireren van jongeren. Ik ben bevoorrecht.' Een opvallend en spraakmakend modemoment tijdens Paris Fashion Week.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week