Grace Jones siert de catwalk bij de Tommy x Zendaya show tijdens Paris Fashion Week

Het icoon mocht de show vol discoglamour, rollerskates en diversiteit afsluiten op haar eigen nummer.

grace-jones-tommy-x-zendaya
Vogue Runway

Nadat bekend werd gemaakt dat actrice Zendaya in de voetsporen zou treden van Gigi Hadid als mede-ontwerper en gezicht van de nieuwste Tommy Now-collectie van Tommy Hilfiger, was het afgelopen weekend eindelijk zover: de nieuwe Lente/Zomer 2019-collectie werd getoond tijdens Paris Fashion Week. Onlangs konden we alvast een blik werpen op de speciale collectie, maar nu werden alle items tot leven gebracht op de catwalk. En hoé, want de show was één groot jaren zeventig feest, inclusief rollerskates, dansbare tunes en een heleboel discoglamour. Niet alleen de kleding, maar ook de modellen sprongen in het oog. Zo bestond de line-up voornamelijk uit zwarte modellen in alle vormen en maten, wat erg verfrissend is voor de Parijse modeweek. Het kon ook niet anders dat de show werd afgesloten door een waar icoon, en wel door seventies- en eighties-legende Grace Jones.

grace-jones-tommy-x-zendaya
Tommy Hilfiger

Tommy x Zendaya's discoglamour

De show van Tommy Hilfiger en Zendaya begon al in feeststemming. Zo werd de zaal van het Théâtre des Champs Elysées omgetoverd tot een discowalhalla, met een catwalk bestaande uit oplichtende dansvloertegels. Dansers gehuld in typische seventies-kledij betraden de catwalk op rollerskates en zorgden daarbij voor een feestelijke sfeer. Vele discoknallers klonken door de speakers, waarna de dansers de catwalk vrijmaakten en de presentatie van de Tommy x Zendaya-collectie kon beginnen.

Fashion show, Fashion model, Runway, Dress, Fashion, Model, Public event, Carpet, Haute couture, Fashion design,
@DAN AND CORINA LECCA

Zwarte modellen - van maat 34 tot curvy - liepen op de catwalk in de vele op disco geïnspireerde stukken uit de collectie. Zo zagen we onder andere flared broeken, glittertops en discojurken voorbijkomen, die gecombineerd werden met kniehoge laarzen, hakken met plateauzool en grote oorringen. Naast ultra-glamoureuze kledingstukken zagen we ook veel gestructureerde jassen en blazers, high-waisted jeans, streepjes- en psychedelische seventies-prints, pakken en winkeljurkjes. De collectie als een geheel deed volwassener aan dan die van Gigi Hadid (die meer sportief, jong en speels was). Zendaya gaf al eerder aan inspiratie te hebben gehaald uit het jaren zeventig-tijdperk en sterke, iconische vrouwen.

Fashion model, Fashion show, Fashion, Clothing, Runway, Fashion design, Dress, Haute couture, Event, Model,
@DAN AND CORINA LECCA

Niemand minder dan zangeres en icoon Grace Jones sloot de show dus af, gehuld in een goudkleurige glitterbodysuit met brede riem, regenboog-jasje en roodbruine over-the-knee laarzen. In plaats van lopen, danste Jones natuurlijk op de catwalk (wat ook nog eens op haar eigen nummer "Pull Up to the Bumper" was).

Fashion show, Fashion model, Fashion, Runway, Performance, Fashion design, Public event, Event, Thigh, Haute couture,
@DAN AND CORINA LECCA

Diversiteit op de catwalk

Opmerkelijk voor de Tommy x Zendaya-show was de casting van de modellen. Zo koos de 22-jarige Amerikaanse superster ervoor alleen zwarte modellen in de show te laten lopen, met onder andere bekende gezichten als Winnie Harlow en Dilone. Daarbij viel op dat diversiteit hoog in het vaandel stond, want modellen in alle vormen en maten waren te bewonderen op de catwalk. De meesten verschenen ook nog eens met een brede lach op hun gezicht, waarmee de show en de collectie een nóg positievere indruk maakten.

Clothing, Fashion, Performance, Jeans, Event, Fashion show, Denim, Fashion design, Footwear, Fashion model,
@DAN AND CORINA LECCA

Tommy Hilfiger werkt met zijn Tommy Now-collecties volgens het see now, buy now-principe, wat betekent dat de Tommy x Zendaya-collectie nu al te koop is (zowel in de winkels als online).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week