De highlights van Amsterdam Fashion Week Studio op een rij

De voorjaarseditie die vorig weekend plaatsvond in Amsterdam had heel wat nieuws in petto.

Fashion, Performance, Fashion design, Event, Haute couture, Human, Dress, Fashion show, Performing arts, Performance art,
Team Peter Stigter

Nederlandse- en internationale modemensen verzamelden zich vorige week voor Amsterdam Fashion Week, euh ik bedoel AFW Studio, want zo heet de nieuwste editie onder leiding van initiatiefnemer Danie Bles. Eind vorig jaar kondigde de ondernemer al aan dat Amsterdam Fashion Week in een compleet nieuw jasje te zien zal zijn. Dat was niet gelogen.

Complete metamorfose

De voorjaarseditie die vorig weekend plaatsvond in Amsterdam had heel wat nieuws in petto. Zo was er niet alleen een showprogramma op poten gezet, ook fotografie, kunst en design kregen dit jaar meer aandacht. Als je dacht dat de najaarseditie van de modeweek na de komst van Danie Bles al een complete metamorfose onderging, heb je hopelijk deze editie ook kunnen meemaken. Dat mode nog steeds de grootste peiler was tijdens de Amsterdamse modeweek, was duidelijk. Geen week, maar drie dagen lang werden shows en presentaties van onder anderen ontwerpers als Marlou Breuls, Hul le Kes van Sjaak Hullekes en Ninamounah opgezet. Maar ook bekendere Nederlandse merken als Stieglitz en Kimberley Jenneskens showden hun collectie aan de goed uitgedoste modemassa. Geen groot spektakel op het Museumplein deze editie, Bles koos ervoor om het wat intiemer aan te pakken. De meerderheid van de shows en presentaties werden daarom in het Compagnietheater in de voormalige Lutherse kerk getoond en dat zorgde voor net genoeg sfeer.

Sjaak Hullekes introduceerde zijn nieuwe mannenmerk Hul le Kes, gemaakt van restpartijen stoffen in natuurlijke kleuren, die onder andere door SMIB-frontman Ray Fuego geshowd werd, overigens zijn catwalkdebuut. Ninamounah's lijn deed ons dan weer spontaan Will Smith's Wild Wild West neuriën door een collectie die bestond uit leren cowboybroeken met interessante cut outs en een leren pak mét zadel.

Art, Umbrella, Costume design, Hall, Painting, Victorian fashion, heater, Vintage clothing,
Ninamounah
Team Peter Stigter
Clothing, Fashion, Latex clothing, Leather, Outerwear, Jacket, Latex, Costume, Leather jacket,
Ninamounah
Team Peter Stigter
Runway, Fashion, Fashion show, Fashion model, Outerwear, Human, Fashion design, Event, Footwear, Haute couture,
Hul le Kes
Team Peter Stigter

Goed begin

Het weekend werd geopend door de Spongebob en Marlou Breuls-show, die in het teken stond van het twintig jaar bestaan van het beroemde tekenfilmfiguur. De 27-jarige Marlou presenteerde haar experimentele couturelijn The Icon Collection, geïnspireerd op de onderwaterwereld van het gele zeemonster. Met zeemeermin silhouetten, structuren die veel weg hadden van een koraalrif en gehuld in parelmoeren kleuren liepen de modellen de catwalk op, mét Spongebob-tassen in de hand. Geheel in thema waren ook de haar- en make-up looks een one to watch waarbij het leek dat de modellen zo uit de oceaan gevist waren.

Fashion, Fashion model, Yellow, Runway, Fashion show, Footwear, Haute couture, Joint, Thigh, Fashion design,
Spongebob & Marlou Breuls
Team Peter Stigter

Blue, Clothing, Fur, Fashion, Electric blue, Cobalt blue, Haute couture, Textile, Fur clothing, Outerwear,
Spongebob x Marlou Breuls
Team Peter Stigter

Bij de show van Kimberley Jenneskens en Liesbeth Sterkenburg, Episode 04, Vol. 4 genaamd, stond athleisure centraal. Modellen beliepen de fluo verlichte catwalk in doorschijnende en lakleren designs in pastelkleuren, oversized gele cropped jasjes en plexiglazen brillen. Jenneskens deed wat ze het beste kan; streetstyle looks tot high fashion transformeren.

Fashion, Fashion show, Runway, Fashion model, Yellow, Fashion design, Public event, Human, Event, Haute couture,
Jenneskens/Liesbeth Sterkenburg Episode 04, Vol. 4
Team Peter Stigter
Runway, Fashion show, Fashion model, Fashion, Thigh, Leg, Model, Human leg, Muscle, Event,
Jenneskens/Liesbeth Sterkenburg Episode 04, Vol. 4
Team Peter Stigter

De show die ons het meest naar de zomer deed verlangen was die van het Nederlandse Stieglitz. Zon, zee strand, alles wat jij verlangt. Amsterdam voelde in een slag een stuk warmer aan toen de modellen uit een vliegtuig, ja, dat lees je goed, stapten. In de nieuwe collectie zagen we onder andere strakke bodysuits, items met verschillende stukken tropisch fruit, flared spijkerbroeken met lage taille en coole groene overalls met tijgerstrepen. De looks met verticale strepen waar Stieglitz bekend om staat, mochten niet ontbreken. Én goed nieuws; vanaf nu kunnen we dus gewoon in onze fluwelen kamerjas op straat, als het aan oprichter en ontwerper Pien Stieglitz ligt.

Fashion, Clothing, Green, Runway, Fashion show, Fashion design, Fashion model, Outerwear, Haute couture, Photography,
Stieglitz
Team Peter Stigter
Fashion, Fashion model, Fashion show, Runway, Clothing, Yellow, Model, Summer, Fashion design, Event,
Stieglitz
Team Peter Stigter

Meer van dat

De randprogrammering was al even spannend als de shows; zo werd Duran Lantink's expo feestelijk geopend en was er de mogelijkheid om een "atelierroute" te volgen waarbij je een kijkje kon nemen bij verschillende ontwerpers. Bij "Brand Studios" kon je gedurende het weekend terecht voor designer exposities waar winkels als Salon Heleen Hülsmannen en ByDanie Vintage Store hun mooiste designer items tentoonstelden. Én er was een parfumlab van Keva Fragrances. Sjaak Hullekes en Marlou Breuls gaven een heuse fashion talk in het Park Plaza Victoria en bij Lizzy van der Ligt's Le Cafe Noir Studio en Orelio werden er "Customize Sessions" gepland. En natuurlijk niet te vergeten; de afterparties van onder andere Stieglitz die tot in de vroege uurtjes doorging. En waar maak je nou de beste connecties tijdens fashion week? Correct.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week