Ronald van der Kemp opent Amsterdam Fashion Week met haute couture collectie

De Nederlandse ontwerper toonde zijn "Wardrobe 10" collectie opnieuw in Amsterdam.

ronald-van-der-kemp-amsterdam-fashion-week-show
Ronald van der Kemp

Amsterdam Fashion Week is van start! Tijdens de openingsavond toonde niemand minder dan Ronald van der Kemp zijn nieuwste haute couture collectie in het MoCo Museum in Amsterdam. De Herfst 2019 collectie, die de title "Wardrobe 10" draagt, werd begin deze zomer al voor het eerst gepresenteerd in Parijs tijdens Paris Couture Week, maar in onze hoofdstad kreeg de show nog een spetterend vervolg.

Ronald van der Kemp opent Amsterdam Fashion Week met haute couture collectie

De start van de Amsterdamse modeweek was een groot succes dankzij de Nederlandse couture-ontwerper, die zijn collectie op onconventionele manier toonde. Zo was er geen catwalk en konden gasten niet plaatsnemen op stoelen of banken. In de zalen van het museum, waar ook het werk van Bansky, Jeff Koons en Takashi Murakami te bewonderen is, staan de modellen verspreid – gehuld in Van der Kemps haute couture collectie. Op die manier kan het modepubliek de couturestukken van dichtbij beleven.

Wanneer het complete museum is doorkruist en de collectie is beschouwd, worden de gasten naar de tuin geleid. Modellen stuiven vanaf het Museumplein richting het MoCo Museum, allemaal gehuld in stukken van de "10 Wardrobe" collectie. Tientallen camera's zijn op het spektakel gericht, waar de ene dramatische entree volgt op de andere. Zo arriveren de modellen in auto's en motoren, maar lijken andere uit de dampende rook te zijn herrezen. Kortom: een groots spektakel waarmee de september-editie van AFW met een bang is ingeluid.

"10 Wardrobe" collectie

In Parijs showde Ronald van der Kemp zijn "10 Wardrobe" collectie voor de eerste keer. De haute couture stukken verschillen van gedrapeerde jurken en power suits tot heuse collages van hergebruikte stoffen. Zo staat Van der Kemp erom bekend enkel vanuit een duurzaamheidsprincipe zijn collecties te ontwerpen en te produceren. Voor de show tijdens Amsterdam Fashion Week zijn echter AFW-truien toegevoegd aan de collectie, die gebruikt werden tijdens de Amsterdamse modeweek in maart en daardoor in de categorie "restmaterialen" vallen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week