Is de show van Chromat nu al de meest inclusieve show van NYFW?

Het merk viert zijn tiende verjaardag met een nieuw soort inclusiviteit die ze toonden tijdens New York Fashion Week.

chromat show inclusivity lente zomer 2020
Imaxtree

Creative director Becca McCharen-Tan van het Amerikaanse modelabel Chromat draagt sinds de start in 2010 diversiteit hoog in het vaandel en dat was ook dit seizoen niet anders. Dat bleek wanneer ze haar nieuwe collectie voorstelde tijdens New York Fashion Week. Het label dat bekend staat om futuristisch ogende lingerie en jurken castte voor zijn Lente/Zomer 2020-show een reeks aan modellen die het woord "inclusiviteit" perfect verwoorden.

Chromat lente zomer 2020 show
Getty Images
Fashion model, Fashion, Fashion show, Runway, Clothing, Bikini, Model, Beauty, Lingerie, Thigh,
Imaxtree

Body positivity

Bekend om zijn baanbrekende catwalkshows die de standaard zetten voor body positivity met hun all inclusivity casting, koos het merk voor hun nieuwste show de meest uiteenlopende modellen. Zwangere vrouwen, vrouwen in alle maten en van verschillende etniciteiten beliepen de catwalk in een mix van oude en nieuwe creaties van McCharen-Tan. Zo vertelde ze aan de Amerikaanse Vogue: 'Ik inspireerde me heel erg op NASA en hoe hun astronauten in de onderwaterfaciliteiten in Houston trainen. Het is iets waar zo weinig over bekend is en ik graag verder wil onderzoeken.' Maar we zagen ook de bekende "Sample Size" T-shirts uit haar vorige collectie en de LED-creaties uit haar Herfst 2016-collectie met Nitemind.

Fashion, Muscle, Undergarment, Runway, Chest, Thigh, Leg, Model, Human leg, Physical fitness,
Imaxtree
Blue, Fashion, Navel, Abdomen, Long hair, Fashion design, Fashion model, Model, Trunk, Barefoot,
Getty Images

Model met mastectomie

Een van de meest opvallende modellen in de show was wellicht Ericka Hart die topless de catwalk opliep. Het Amerikaanse model dat borstkanker overwon wou haar lotgenoten een hart onder de riem steken en tonen dat ze trots is op haar littekens. Hart onderging op 28-jarige leeftijd een dubbele mastectomie en kreeg daarna intensieve chemotherapie en borstherstellende chirurgie. Het model postte een Instagram-foto van zichzelf op de catwalk waarbij ze het Chromat-team bedankte: 'De tienjarige jubileumshow was geweldig en ik ben zo dankbaar dat ik erbij mocht zijn in deze superheld-engelachtige-afrofuture-kink master fit! Bedankt om in mij te geloven.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week