Sokken en Birkenstocks? Kendall Jenner laat zien hoe dit najaar

Aan het begin van London Fashion Week, waar de 'ugly shoe' berucht vaak langskomt.

image
Getty Images

De afgelopen seizoenen is er tijdens London Fashion Week altijd wel een 'ugly shoe' opgedoken: van orthopedisch ogende Crocs, afgezet met kristallen, bij Christopher Kane tot absurdistische platform-sandalen bij Preen by Thornton Bregazzi. Model Kendall Jenner (23) lijkt zich hier alvast op voor te bereiden, met haar post New York Fashion Week-look. Na fashionweek in New York zal het catwalkmodel nu namelijk wel in het vliegtuig zitten richting London Fashion Week. Ze houdt het uiterst comfortabel met (vrij letterlijk) grijze geitenwollensokken in een lompe sandaal. Ofwel, een Birkenstock.

image
Getty Images

Adempauze

Nadat modellen de hele week op torenhoge stiletto's hebben rondgelopen voor fashionweek (eventueel afgewisseld met een chunky sneaker) hebben hun voeten ook even adempauze nodig. Jenner is daar een voorbeeld van en ze geeft er een eigenzinnige draai aan, compleet met sokken in haar Birkenstocks. Een van de grootste schoenentrends voor dit najaar zijn Mary Janes met sokjes erin, dus daarmee geeft ze op haar eigen manier invulling aan de trend. Dit jaar lanceerde Valentino bovendien een samenwerking met Birkenstock. In New York droeg het model een luxe lounge-look met versleten Birkenstocks en een gebreid paar sokken waar je tijdens de koude wintermaanden het liefst in zou wonen. Enigszins een grandma-look (maar die is inmiddels al geliefd op de catwalk van onder meer Gucci) die een beetje 'stoffig' kan tonen, maar de donkerrode mohairsweater en knap gesneden pantalon maken veel goed.

Comfortably on-trend

Sokken en sandalen zien we eigenlijk al jaren op de catwalk – en af en toe aan de voeten van celebrities. Waarom ook niet, want het is als een voetmassage on-the-go. In de mannenshows voor Herfst/Winter 2018 was deze schoenentrend al groot, actrice Sophie Turner combineert praktisch alleen nog maar sokken-in-sandalen met vrijwel alles wat ze draagt. Hoewel, laatst legde ze in een tweet uit dat dit vooral haar go-to-outfit is om haar hond mee uit te laten. Deze uiterst casual schoen kan dus ook meer op chic gedragen worden, afhankelijk van de combinatie aan (meer luxueuze) materialen en een tailored silhouet. De kurkzool van de schoen zagen we trouwens ook terug in de Proenza Schouler Lente/Zomer 2020-show deze week. Comfortably on-trend.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week