Dries Van Noten verrast met samenwerking Christian Lacroix tijdens Paris Fashion Week

De Belgische ontwerper heeft voor zijn zomercollectie de handen in elkaar geslagen met couturier Christian Lacroix.

Dries Van Noten Christian Lacroix Lente Zomer collectie 2020 Paris Fashion Week
Richard BordGetty Images

Verbazing alom. Dries Van Noten heeft de helpende hand gekregen van couturier Christian Lacroix voor zijn nieuwste zomercollectie. Tijdens Paris Fashion Week presenteerde de Belgische ontwerper zijn Lente/Zomer 2020-collectie in samenwerking met Lacroix die wereldwijd bekend staat om zijn prints en felle kleuren. Een droomcollab dus als je het werk van Van Noten kent.

Comeback

Lacroix's comeback tijdens de Franse modeweken verraste alle aanwezigen. De wereldbekende ontwerper die de laatste jaren vooral furore maakte met zijn extravagante podiumkostuums, keerde op woensdag terug naar Parijs. Al was zijn verschijning hét nieuws dat gisteren iedereen bezighield, de samenwerking is dat niet. De gemeenschappelijke liefde voor uitbundige kleuren en schreeuwerige prints die Van Noten en Lacroix delen werd duidelijk tijdens de presentatie van Dries's zomercollectie.

Dries Van Noten Christian Lacroix Lente Zomer collectie 2020 Paris Fashion Week
Lente/Zomer 2020-collectie Dries Van Noten in samenwerking met Christian Lacroix.
Richard BordGetty Images
Dries Van Noten Christian Lacroix Lente Zomer collectie 2020 Paris Fashion Week
Victor BoykoGetty Images

Theatrale collectie

Het is de eerste keer dat onze zuiderbuur met Lacroix in zee gaat. Tijdens de Lente/Zomer 2020-show werden de modellen de catwalk opgestuurd in silhouetten in verschillende tinten goud en fuchsia waarbij vooral het gebruik van de dieren- en barokprint opviel. De platform heels en fameuze bloemenprints, zoals we van Dries gewend zijn, waren dit keer ook aanwezig. En what about de brede 80's schouders? Die mogen weer volgens de getalenteerde mannen.

Om het theatrale gevoel helemaal door te trekken kregen modellen tijdens de show in Parijs glanzende gouden lippen en grote veren in het haar. Net zoals bij Lacroix's defilés in zijn glorietijd, lagen er gisteren rode en roze anjers op de stoelen - die met DVN*XCLX gekenmerkt waren - die tijdens de finale naar beide ontwerpers werden gegooid.

Dries Van Noten : Runway - Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020
Christian Lacroix en Dries Van Noten tijdens de finale van de Lente/Zomer 2020-show in Paris.
Richard BordGetty Images

Christian Lacroix

In 1987 opende Lacroix zijn gelijknamige salon de haute couture in Parijs. In 2005 brak Bernard Arnault, de oprichter van de luxegroep LVMH, met Lacroix en besloot het couturehuis te verkopen. Sindsdien wordt Christian hoofdzakelijk voor theater en opera als ontwerper ingezet, en voert hij als freelance-designer opdrachten uit, zoals nu dus ook voor Dries Van Noten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week