Bij Nina Ricci wordt de bucket hat-trend wel heel letterlijk genomen

Tijdens de Lente/Zomer 2020 show van Nina Ricci liepen modellen met emmers op hun hoofd.

nina-ricci-bucket-hat
Imaxtree

We kunnen er niet meer omheen: de bucket hat is overal. Zo wordt het item regelmatig gezien op de hoofden van het modelievende publiek en toonde Prada tijdens Milaan Fashion Week al een nieuwe variant op de populaire hoed. Nu is het de beurt aan Nina Ricci. Tijdens de Lente/Zomer 2020 show van het Franse modehuis zagen we een wel hele letterlijke variant van de populaire bucket hat, waarbij modellen met emmers op hun hoofd liepen.

Nina Ricci's kijk op de bucket hat

Tijdens de Parijse modeweek werd de nieuwe Lente/Zomer 2020 collectie van Nina Ricci getoond, alweer de tweede collectie van creative directors Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh, het Nederlandse ontwerpersduo van modelabel Botter. De show was wederom een groot succes, waarmee de ontwerpers officieel hun stempel hebben gedrukt op het Franse modehuis. Botter en Herreburgh introduceerden onder meer een compleet nieuwe variant op de o-zo populaire bucket hat, waarbij zij de betekenis van het woord wel erg letterlijk hebben genomen. Zo liepen modellen met echte emmers op hun hoofd over de catwalk.

Clothing, Fashion, Outerwear, Formal wear, Fashion show, Runway, Costume, Fashion design, Suit, Haute couture,
Paolo LanziImaxtree

Nina Ricci's bucket hat komt in veel verschillende kleuren en is daarmee perfect voor de zomer. Zo beschermt het opmerkelijke hoofddeksel je niet alleen tegen de zon, ook komt-ie goed van pas tijdens een dagje strand met het gezin. Mocht je de bucket hat liever niet op je hoofd willen dragen, dan kun je ook nog kiezen voor de tas-variant. Op de catwalk van Nina Ricci toonde het modehuis hun versie van de modebewuste emmer namelijk ook als tas. Het praktische nut ervan laten we even in het midden, maar veel spullen passen er in ieder geval wel in. Daarover valt niet te twisten.

Fashion model, Fashion, White, Runway, Fashion show, Clothing, Human, Outerwear, Fedora, Beige,
Imaxtree

Benieuwd naar de rest van Nina Ricci's Lente/Zomer 2020 collectie? Bekijk alle looks van de show tijdens Paris Fashion Week in onderstaande gallery.

Bucket hat-trend

Het ontwerp van Botter en Herrebrugh voor het Franse modehuis is een knipoog naar de grote bucket hat-trend. Zo heeft het item de afgelopen tijd een grootse comeback gemaakt en is het hoofddeksel inmiddels niet meer weg te denken uit het modebeeld. Niet alleen wordt menig streetstyle-ster gezien met het populaire accessoire, ook vooraanstaande namen binnen de modewereld hebben de bucket hat omarmd, waaronder model Gigi Hadid. Zelfs Ikea kwam met een eigen variant.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week