Balenciaga geeft een bizarre twist aan de over-de-top prinsessenjurk

De extravagante baljurken van Balenciaga zorgden voor de nodige opgetrokken wenkbrauwen en openvallende monden tijdens Paris Fashion Week.

balenciaga-baljurk-lente-zomer-2020
Imaxtree

In 2019 kent mode geen grenzen meer, waarbij het ene ontwerp nog extravaganter en bombastischer is dan het andere. Dat lijkt Demna Gvasalia ook gedacht te hebben toen hij zijn Lente/Zomer 2020 collectie voor Balenciaga ontwierp. Waar de collectie ook zeker bescheiden creaties bevat, pakte Balenciaga's creatief directeur groots uit op het einde van zijn show. Zo zagen we de meest extra baljurken ooit, die zelfs de koning van de prinsessenjurken, Giambattista Valli, lijken te overtreffen.

Clothing, Dress, Blue, Fashion, Gown, Orange, Electric blue, A-line, Formal wear, Neck,
Imaxtree

Balenciaga's over-de-top baljurken

In de Parijse buitenwijk Saint-Denis werd een oude filmstudio omgetoverd tot het modedecor van Balenciaga. Door het interieur van het ronde gebouw volledig blauw te maken, deed de locatie denken aan het Europsese Parlement in Straatsburg. Waar de show ingetogen begon met sobere business suits (inclusief keycords), maakten die looks al gauw plaats voor een flinke dosis power shoulders, schreeuwerige prints en een Cruella de Vil look-a-like. Ook model Bella Hadid maakte een opvallende verschijning in een dieprode mini-jurk van fluweel met wederom donkerbruine lokken. Als klap op de vuurpijl sloot Gvasalia – die onlangs nog zijn eigen modehuis Vetements verliet – zijn nieuwste collectie voor Balenciaga af met een reeks extravagante baljurken van bijna buitenaardse proporties.

Dress, Fashion model, Clothing, Gown, Fashion, Blue, Haute couture, hoopskirt, Model, Strapless dress,
Imaxtree

Van goud en zilver tot fluweel

Zo zien we eerst een enorme zilverkleurige prinsessenjurk – met gigantische strik op de achterkant – de catwalk betreden. De gekozen stof maakt het bijna onmogelijk voor het model om in de jurk voort te bewegen. Althans, zo lijkt het, want het is alsof de baljurk gemaakt is van metaal. Dat geldt ook voor het volgende ontwerp: eenzelfde creatie, maar dan in het goud. De fluwelen exemplaren die volgen hebben net zulke gigantische rokken, maar zijn iets soberder van aard – ook al zouden we nooit met die woorden de collecties van Gvasalia kunnen beschrijven. Bekijk de complete Lente/Zomer 2020 collectie van Balenciaga in onderstaande gallery.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week