De "crasher" van de Chanel-show legt uit waarom ze mee op de catwalk liep

De Franse YouTuber Marie Benoliel vertelt waarom ze deed wat ze deed en hoe de interactie met Gigi Hadid verliep.

crasher-chanel-show
Stephane Cardinale - CorbisGetty Images

Het kan je inmiddels onmogelijk ontgaan zijn, maar de Chanel-show van afgelopen dinsdag verliep niet helemaal zoals verwacht. Een Franse YouTuber "crashte" de show door in de finale de catwalk op te stappen en met de modellen mee te lopen, om er vervolgens af gebonjourd te worden door Gigi Hadid. Nu vertelt Marie Benoliel, want zo heet ze, haar kant van het verhaal. Daarbij legt ze uit wat haar bedoeling was, waarom ze het deed en hoe haar ontmoeting met Gigi verliep.

De crasher van de Chanel-show

De Franse YouTuber en comedienne – die in haar dagelijks leven video's maakt waarin ze zichzelf bestempeld als "infiltrator" en de Franse elite belachelijk maakt – zette de Chanel-show flink op stelten. Haar actie was dan misschien "grappig" bedoeld (ach ja, want waarom zou je níét een show waar maanden hard aan gewerkt is keihard crashen?), maar werd niet zo goed ontvangen bij het publiek. Zo was het uiteindelijk niet de beveiliging, maar Gigi Hadid die Benoliel van de catwalk moest escorteren. De YouTuber – beter bekend als Marie S'Infiltre – doet nu haar verhaal waarin ze uitlegt waarom ze deed wat ze deed. Ook vertelt ze hoe de interactie met Gigi verliep, die haar uiteindelijk succesvol van het showtoneel wist te krijgen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

"Eerbetoon" aan Chanel

De reden dat Benoliel de catwalk op liep, was niet alleen voor "komische" doeleinden. De YouTuber was van top tot teen gehuld in vintage Chanel. Zo droeg ze een mantelpakje dat afkomstig was uit haar moeders kledingkast. Zij en haar moeder hebben allebei diep respect voor het Franse modehuis. Volgens Benoliel was de grap eigenlijk bedoeld als een "eerbetoon" aan Chanel. Er zijn ook andere manieren om een eerbetoon te brengen aan je favoriete modehuis, maar goed.

Marie Benoliel en Gigi Hadid

En wat er tussen haar en Gigi Hadid gebeurde? Tegen de Amerikaanse Elle verkondigt Benoliel dat Hadid 'vrij agressief' was tegenover haar, maar ze weigert te vertellen wat er precies is gezegd. Wel zegt Benoliel erbij dat er een moment was waarop ze dacht dat Gigi aan haar haren zou trekken 'als schoolmeisjes'. Op de videobeelden zien we echter dat Gigi kalm blijft en de crasher op rustige wijze van de catwalk begeleidt. 'Ze begreep duidelijk niet mijn komische manier van doen,' zegt Benoliel. 'Gigi is hoe dan ook fantastisch en een mode-icoon, en ik snap haar reactie dan ook wel. Ondanks alles blijf ik van haar houden.' We denken dat Benoliel dit soort grappen in het vervolg niet veel vaker kan uithalen.

influencer-chanel-show-gigi-hadid
Victor VIRGILEGetty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week