Jean Paul Gaultiers met sterren bezaaide catwalk zorgt voor een spectaculaire laatste show

Bella, Gigi, Karlie, Coco... en zo gaat het lijstje nog even door.

Jean-Paul Gaultier Couture Lente 2020 laatste show
Stephane Cardinale - CorbisGetty Images

Toen vorige week het nieuws brak dat Jean Paul Gaultier deze week zijn laatste catwalkshow ooit zou geven, beloofde hij daarbij meteen dat het een onvergetelijke zou worden. En hij heeft niet gelogen: de haute couture show was één groot spektakel met een met sterren bezaaide cast. Zo'n beetje ieder van zijn muses van de afgelopen vijftig jaar was op komen draven om de laatste show van de couturier het meest sensationele theaterstuk van de coutureweek te maken.

Gaultiers laatste show ooit

De Franse ontwerper shockeerde zijn fans vorige week toen hij uit het niets op social media aankondigde dat de Lente/Zomer 2020 coutureshow zijn laatste ooit zou zijn. Wel liet de ontwerper weten dat het modehuis zal doorgaan en hij nog altijd betrokken blijft. Jean Paul Gaultier beloofde dat de haute coutureshow in Théâtre du Châtelet in Parijs een 'feest' zou worden om zijn modecarrière van de afgelopen vijftig jaar te vieren. En bij zo'n belangrijk evenement mag het aan een spectaculaire cast natuurlijk niet ontbreken. De couturier had een groot aantal sterren gevraagd nog een laatste keer zijn creaties op de catwalk te showen: van bekende muses als Dita van Teese en Coco Rocha tot trouwe fans als Paris Jackson en Boy George.

Dita Von Teese Jean Paul Gaultier Couture Lente 2020 show
Dita Von Teese
Imaxtree
Paris Jackson Jean Paul Gaultier Couture Lente 2020 show
Paris Jackson
Imaxtree

Retrospectieve collectie

Gaultiers laatste show was een terugblik op het werk van de couturier van de afgelopen jaren, waar zijn meest memorabele creaties nog een keer de revue passeerden. Irina Shayk droeg een van Gaultiers meest iconische ontwerpen, de conische bustier, die bekend werd door Madonna's Blonde Ambition Tour. Gigi Hadid verscheen op de catwalk in een variatie op de bekende marinière-look van de ontwerper en topmodel Karen Elson liep mee in een underwear-as-outwear look die de couturier bekend maakte in de jaren tachtig.

Farida Khelfa Jean Paul Gaultier Couture Lente 2020 show
Farida Khelfa
Imaxtree
Irina Shayk Jean Paul Gaultier Couture Lente 2020 show
Irina Shayk
Imaxtree

Catwalk bezaaid met sterren

Speciaal voor de laatste show van Jean Paul Gaultier liep ook Karlie Kloss mee op de catwalk – iet dat het model de laatste jaren maar zelden doet. Michael Jacksons dochter Paris Jackson maakte haar catwalkdebuut tijdens de spectaculaire show. Paris staat al sinds 2017 ingeschreven bij IMG Models maar liep nog nooit eerder mee in een show. Topmodel du jour Bella Hadid mocht natuurlijk niet ontbreken. Naast voormalig model voor Gautier de Franse acteur en regisseur Farida Khelfa. Topmodel uit de jaren negentig Erin O'Conner. Model, acteur en danser Lily McMenamy. Gautiers muse en model Noémi Lenoir. Het best betaalde topmodel uit de jaren tachtig Yasmin Le Bon. Canadees model Winnie Harlow. De Franse artiest en lhbtq+ icoon Kiddy Smile... en zo gaat het lijstje met sterren nog even door.

Karlie Kloss Jean Paul Gaultier Couture Lente 2020 show
Karlie Kloss
Imaxtree
Noémie Lenoir Jean Paul Gaultier Couture Lente 2020 show
Noémie Lenoir
Imaxtree
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week