Waarom modellen in de show van Eckhaus Latta vintage schoenen droegen van Chanel, Prada en Gucci

In samenwerking met The RealReal promoot het New Yorkse modelabel duurzaamheid met de presentatie van hun nieuwe collectie.

Eckhaus Latta-modellen in vintage Chanel, Gucci en Prada schoenen tijdens Herfst/Winter 2020 show in samenwerking met The RealReal.
Dominik BindlGetty Images

Ontwerpers Mike Eckhaus en Zoe Latta wilden met hun Herfst/Winter 2020 show een statement maken voor duurzaamheid in catwalk presentaties door middel van een samenwerking met The RealReal. Het ontwerpersduo presenteerde hun nieuwe collectie voor Eckhaus Latta op New York Fashion Week, waarbij de modellen vintage designerschoenen droegen van merken als Chanel, Prada en Gucci. Vanaf morgen zijn diezelfde schoenen te koop in een capsule collectie via tweedehands luxewinkel The RealReal.

Eckhaus Latta promoot duurzaamheid

Zoe Latta, een helft van het New Yorkse modelabel, vertelt aan de Amerikaanse Vogue dat ze met de samenwerking 'een gesprek wil beginnen over het verminderen van verspilling en het verlengen van de levenscyclus van mode'. Tijdens het ontwerpen van de collectie heeft Eckhaus Latta zich uitsluitend gefocust op kleding en zag daarmee de kans om bestaande schoenen te hergebruiken – in plaats van een groot aantal sample schoenen te produceren die enkel worden gebruikt voor een vijftienminuten durende modeshow.

Eckhaus Latta vintage Chanel hak gebruikt voor Herfst/Winter 2020 show via The RealReal
Alessandro VieroImaxtree

Modellen in vintage designerschoenen

En zo kwam Eckhaus Latta bij The RealReal terecht, een online winkel voor tweedehands designeritems. En dat is geen onbekende website voor het ontwerpersduo. 'We spenderen een hoop tijd op The RealReal in ons privéleven, en in tweedehandswinkels,' vertelt Zoe Latta. 'Het zoeken naar en bekijken van tweedehandskleding – niet alleen naar wat in is dit seizoen – maakt deel uit van hoe en waarom we vrienden en partners zijn geworden.' Op The RealReal selecteerde het duo vintage schoenen om de looks van hun modellen compleet te maken, van Manolo Blahnik en Chanel tot Gucci en Prada.

Eckhaus Latta werktte samen met The RealReal voor Herfst/Winter 2020 show.
The RealReal

Tweedehands designerwinkel The RealReal

Sasha Skoda, hoofd van de vrouwenafdeling van The RealReal, werkte samen met Eckhaus Latta om de passende schoen bij de kleding van het modelabel te vinden. Ze hoopt met de samenwerking een belangrijke boodschap te brengen aan de industrie, met name andere modehuizen. 'Je kan tweedehands stukken gebruiken in je modeshow en ze een samenhangend onderdeel maken van je collectie,' zo vertelt Sasha.

'De samenwerking met Mike en Zoe is een goed voorbeeld van de verschuiving die we zien bij merken,' vervolgt ze. 'Zij omarmen herverkoop en vinden creatieve manieren om dat te integreren in wat ze doen. We hopen dat deze samenwerking merken inspireert om na te denken over de impact van hun shows en creatieve manieren te vinden om bestaande materialen en stukken te hergebruiken om de achtergrond voor hun collecties te creëren.'

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De schoenen die gebruikt zijn voor de Herfst/Winter 2020 show van Eckhaus Latta zijn vanaf morgen te koop in een capsule collectie op The RealReal.

Eckhaus Latta vintage designerschoen gebruikt voor Herfst/Winter 2020 show via The RealReal
Alessandro VieroImaxtree

Eckhaus Latta Herfst/Winter 2020

Eckhaus Latta is een van de meest veelbelovende jonge labels uit New York van de afgelopen jaren. In een korte tijd heeft ontwerpersduo Mike Eckhaus en Zoe Latta een grote schare fans weten te vergaren, waaronder een hoop industry insiders. De show voor de Herfst/Winter 2020 collectie werd gehouden in een oude Abercrombie & Fitch winkel. De collectie is typerend voor het modelabel: er kwam een cropped blazer gepaard met mini-plooirok voorbij, kleurrijke breiwerken namen de vorm aan van truien met matching broeken en acid wash denim korsetten en jeans werden de catwalk opgestuurd – gedragen door modellen als Paloma Elsesser, Jacob Bixenman en Cole Mohr. Bekijk hieronder alle looks van de nieuwe Herfst/Winter 2020 collectie van Eckhaus Latta.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week