Van Bella en Gigi tot Miley Cyrus: Marc Jacobs' Herfst/Winter 2020 show zat vol met zijn muzes

Net wanneer je denkt dat het nu écht niet meer beter kan worden, wordt het dat toch.

Zangeres Miley Cyrus loopt op de catwalk voor Marc Jacobs herfst/winter 2020 show
Slaven Vlasic

Het blijft knap: Marc Jacobs die jaar na jaar toch altijd één van de meest spraakmakende shows weet te faciliteren. Zijn Herfst/Winter 2020 show bij New York Fashion Week is daar geen uitzondering op – zo strikte hij niet alleen Kaia Gerber, de zusjes Hadid en Karlie Kloss voor zijn show, maar ook zangeres Miley Cyrus.

Marc Jacobs en Miley Cyrus

De Amerikaanse Jacobs en 'verrassingen' gaan al tijden hand in hand, weet de kenner. Zo zorgde hij eerder voor de comeback van supermodellen of liet hij beroemdheden juist voor het eerst debuteren op de catwalk. Wat woensdagavond gebeurde, is wat dat betreft geen uitzondering, maar toch: als Miley Cyrus in een zwarte bralette aan je show deelneemt, dan wordt er over je gepraat. Niet dat de zangeres voor het eerst op een catwalk verscheen, overigens: in 2014 liep ze ook mee in de show van Jeremy Scott.

Marc Jacobs Fall 2020 Runway Show
Jamie McCarthy

Het verrassingseffect zat 'm niet in de connectie tussen de twee – Cyrus en Jacobs zijn al jaren goed bevriend en werkten eerder zelfs samen. Zo was ze in 2014 te zien als model voor de Lente/Zomer campagne en ontwikkelde het duo vorig jaar samen nog een speciale hoodie. Haar verschijning op de catwalk – waarbij ze onder meer zwarte leren handschoenen, hét item van afgelopen awardseizoen droeg – was desalniettemin een onverwacht gastoptreden, waarmee Jacobs liet zien dat hij nog steeds de koning der overrompeling is.

Kaia Gerber loopt de Marc Jacobs Herfst/Winter 2020 show tijdens New York Fashion Week.
Slaven VlasicGetty Images

Van Bella en Gigi tot Karlie Kloss

Naast Miley liepen talloze andere bekende gezichten mee, zoals Kaia Gerber, Bella en Gigi Hadid, catwalk-veteraan Karlie Kloss en Vogue's covermodel Anok Yai. Jacobs liet zich voor zijn show inspireren door 'helden uit het verleden en heden' (wat Bella Hadids coupe in de stijl van Mrs. Robinson uit The Graduate direct verklaart) en vertaalde dat naar een collectie vol kleur (knalgeel en poederroze) en neutrale tinten. De ontwerper kwam met zowel vrouwelijke jurken als tijdloze powerpakken, allen in verschillende stoffen en texturen.

Karlie Kloss loopt de Marc Jacobs Herfst/Winter 2020 show tijdens New York Fashion Week.
Slaven VlasicGetty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week