Waarom Vogue's covermodel Anok Yai de ster van New York Fashion Week is

Het Amerikaanse-Soedanese topmodel was praktisch op elke catwalk te zien.

Model Anok Yai bij Marc Jacobs in een rood ontwerp, tijdens New York Fashion Week
Daniele Oberrauch

Het was bijna vreemd geweest als Anok Yai (23) geen prominente rol had gekregen tijdens New York Fashion Week; Vogue's covermodel is niet alleen een veelvuldig geboekt model, maar ook een rolmodel voor jonge meisjes van kleur. Tijdens de Amerikaanse modeweek waren er dan ook weinig catwalks die ze niet sierde, met namen als (de opening van!) Tom Ford en Proenza Schouler op haar lijstje.

Anok Yai tijdens New York Fashion Week

Wie denkt dat het alleen maar bergafwaarts kan gaan na het openen van de Tom Ford show als eerste New York Fashion Week-klus, kent Anok nog niet. Zo begon het model – dat eerder als het tweede zwarte model in de modegeschiedenis een Prada-show mocht openen – de modeweek in een compleet grijs ensemble, met statement-oorbellen in de vorm van (deels) gouden veren. Al was vooral haar tweede look, een nauwgesloten, one-shoulder jurk, de klapper van de avond, schrijft ze zelf op Instagram. 'Bedankt dat ik de jurk van mijn dromen mocht dragen. Ik ben je voor eeuwig dankbaar.' Later liep ze mee in de show van Longchamp, ditmaal casual doch sexy – een hooggesloten knit met lakgroene laarzen.

Tom Ford Herfst/Winter 2020
Anok bij Tom Ford.
Imaxtree

Na het deelnemen aan de shows van R13 en Tory Burch was het tijd voor Proenza Schouler, waar Anok een prachtige asymmetrische jas met een dikke, zilveren chain om haar nek droeg (en die laarzen, god, die laarzen). Bij de show van Coach leverde ze vooral inspiratie op het gebied van layering, waar zelfs Friends' Joey nog een puntje aan zou kunnen zuigen. Michael Kors besloot op zijn beurt ook een blik aan jonge catwalkfavorieten open te trekken (we see you, Bella en Kaia) waardoor Anok natuurlijk niet achter kon blijven – voor zijn show verscheen ze in een klassieke look mét verrassend glittereffect en een lederen bruine jas, een aanwinst voor ieders garderobe.

Proenza Schouler Herfst/Winter 2020 show
Anok bij Proenza Schouler.
Imaxtree

Bekijk Vogue's covershoot met Anok Yai

New York Fashion Week sloot Anok – net als de rest van de wereld – af met Marc Jacobs, in één van de kleurrijkste looks van de afgelopen week. Het rode ensemble deed direct verlangen naar Valentijnsdag, of in elk geval: de liefde. Gelukkig weet Anok prima hoe ze dat af moet leveren.

Marc Jacobs Herfst/Winter 2020 show op New York Fashion Week.
Bij Marc Jacobs.
Imaxtree

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week