Het awardseizoen moge dan voorbij zijn, Richard Quinns ontwerpen zijn gemaakt voor de rode loper

Die belletjes naar Lady Gaga of Harry Styles zijn ongetwijfeld al gepleegd.

Richard Quinn - Runway - LFW February 2020
Victor Virgile

Er zullen weinig moodboards voor het volgende awardseizoen zijn waar geen ontwerp van Richard Quinn, die in 2016 afstudeerde aan Central Saint Martins, in voorkomt. Na zijn presentatie tijdens de Londense modeweek was dat niet anders: de Brit (30) blijkt onafgebroken de koning der volume, diamanten en zijdezachte hoofdtooien.

'Pearly Kings and Queens'

De boel lijkt daarmee wel gemaakt voor het Met Gala, of specifieker nog: voor Lady Gaga of Harry Styles. Quinn houdt sinds zijn afstuderen in 2016 de rode loper duidelijk in het achterhoofd, en dat zie je. Pakken van diamanten, gezichtsmakers van bloemen of pied-de-poule (eerder al trots gedragen door Cardi B) en volumineuze jurken met knappe draperingen: zelfs de modellen kunnen hun lach tijdens de show duidelijk niet verbergen, laat staan de beroemdheid die een complete avond in Richard Quinn mag vertoeven.

Zijn nieuwste collectie is deels geïnspireerd op de Londense pearlies, die in hun glitterpakken al jaren bijdragen aan de beeldvorming rondom de Engelse stad. De pareltraditie – waarmee geld voor lokale initiatieven wordt opgehaald – stamt al af uit 1870, en heeft ontwerpers al eerder op ideeën gebracht. Zo haalde Maison Martin Margiela voor zijn lente 2012 couturecollectie een vergelijkbare dosis glitters uit de kast, waardoor de pakken amper onderdeden voor de originele exemplaren.

Richard Quinn herfst/winter 2020
Imaxtree

Zijn andere theatrale ontwerpen passen perfect bij de op de Pearlies geïnspireerde stukken, die minstens zo opvallen. Denk aan grote pofmouwen en strikken, maar ook bloemen van satijn en babyblauwe tops van veren. Quinn ontwierp voor deze collectie voor het eerst ook een mannenlijn, waar zijn gedachtegang net zo sterk in terugkomt.

Richard Quinn herfst/winter 2020
Imaxtree

Over Richard Quinn

Quinn – die zelf geboren en getogen is in Londen – wordt al sinds zijn afstuderen geroemd om zijn gedurfde kleur- en printgebruik, allemaal vervaardigd in zijn studio in Peckham. De collectie die hij tijdens zijn bachelor produceerde werd al snel opgepakt door Stella McCartney, die toevallig op zoek was naar een student met innovatieve, duurzame ideeën. Vanaf dat punt ging het hard: in 2018 was Koningin Elizabeth aanwezig bij zijn show tijdens Londen Fashion Week, waarna hij de presitigieuze prijs voor British Design won. Zijn ontwerpen vallen inmiddels ook op bij beroemdheden: zo verscheen Amal Clooney tijdens twee jaar geleden tijdens het Met Gala in een ontwerp van zijn hand en droeg Jennifer Lopez in januari één van zijn gebloemde designs.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week