Van Jill tot Imaan: Nederlandse modellen domineren de Alexander McQueen Herfst/Winter 2020 show

Stuk voor stuk met een kort en rood punkkapsel.

Jill Kortleve in de Alexander McQueen Herfst/Winter 2020 show.
Carlo ScarpatoImaxtree

Nederlandse modellen zijn goed vertegenwoordigd tijdens de internationale modeweken, dat mag duidelijk zijn. Tijdens de grootste shows zien we vele bekende gezichten, waaronder die van Imaan Hammam, Jill Kortleve en Felice Noordhoff (die letterlijk bijna iedere show loopt) – en vergeet daarbij niet de half-Nederlandse supermodellen Gigi en Bella Hadid. Zo ook bij de Herfst/Winter 2020 show van Alexander McQueen, die gisteravond plaatsvond tijdens Paris Fashion Week.

Nederlandse modellen bij Alexander McQueen

Hoewel er in meerdere shows een klein leger aan Nederlandse modellen de catwalk bewandelt, viel het aantal Dutchies wel erg op tijdens de show van Alexander McQueen – allemaal met een kort, strak en rood punkkapsel. In totaal tellen we acht namen, van echte catwalk-veteranen als Saskia de Brauw tot upcoming supermodels als Deirdre Fírinne. Waar De Brauw aan het begin van de show verscheen in een geruite blazerjas met zwarte strepen, maakte Fírinne pas later haar opwachting in een enorme organza-jurk.

Alexander McQueen Herfst/Winter 2020
Saskia de Brauw
Imaxtree
Alexander McQueen Herfst/Winter 2020
Imaan Hammam
Imaxtree

Meerdere Nederlandse modellen waren te zien naarmate de show vorderde. Zo liep Maartje Verhoef over de McQueen-catwalk in een deconstructed blousejurk met leren gespen en lieshoge zwarte leren laarzen. Niet veel later volgde Imaan Hammam, gekleed in een leren bustierjurk met rode en paarse vlakken, en zagen we Kiki Willems in een jas met geometrische print.

Alexander McQueen Herfst/Winter 2020
Kiki Willems
Imaxtree
Alexander McQueen Herfst/Winter 2020
Maartje Verhoef
Imaxtree

Ook Jill Kortleve was weer van de partij – deze keer in een roze en rode satijnen jurk. Nieuwkomer Karlijn Kusters droeg een zwarte blazer, asymmetrische rok en lange lila laarzen tijdens haar eerste show voor het Britse modehuis.

alexander mcqueen herfstwinter 2020
Jill Kortleve
Imaxtree
Alexander McQueen Herfst/Winter 2020
Karlijn Kusters
Imaxtree

En dan zijn we er nog niet. Niet lang na Jill verscheen Deirdre Fírinne in een rode organza-jurk met sleep en pofmouwen. Tot slot was de eer aan Felice Noordhoff om de show te sluiten. Dat deed het 18-jarige model in een zwarte, opengewerkte jurk van kant en tule – een spectaculair einde van een spectaculaire show. Naast de Nederlandse modellen waren ook bekende gezichten als Kaia Gerber, Adut Akech, Paloma Elsesser en '90s supermodel Amber Valletta te zien.

Alexander McQueen Herfst/Winter 2020
Felice Noordhoff
Imaxtree
Alexander McQueen Herfst/Winter 2020
Deirdre Fírinne
Imaxtree

Alexander McQueen Herfst/Winter 2020

Het is dit jaar een bijzonder (en emotioneel) jaar voor Alexander McQueen. Zo was het afgelopen 11 februari precies tien jaar geleden dat Lee McQueen zichzelf van het leven had beroofd. In zijn plaats kwam Sarah Burton, wie McQueens erfgoed op een memorabele manier heeft doorgezet. De ontwerpster staat nog altijd aan het roer van het Britse modehuis, en verrast opnieuw met iedere collectie. Zo ook met de nieuwe Herfst/Winter 2020 collectie, die voornamelijk bestond uit rode en zwarte ontwerpen; leren bustierjurken, kenmerkende McQueen-pakken, deconstructed blouses, lieshoge laarzen en spectaculaire zwierjurken waren te zien op de catwalk. Bekijk alle looks in onderstaande gallery.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week