New York Fashion Week komt met haar eerste social distance-evenement

En nee, het is géén reguliere catwalkshow.

show van pyer moss tijdens new york fashion week in 2019
Getty Images

Terwijl we blijven gissen naar de invulling van New York Fashion Week in september, heeft één ontwerper al een klinkklaar plan voor ogen: modelabel Pyer Moss wil een drive-in evenement in de stad organiseren, waarbij gasten een eerste blik op een bijzondere film krijgen.

Kerby-Jean Raymond

De man achter Pyer Moss is Kerby-Jean Raymond, die afgelopen februari al geen nieuwe collectie toonde tijdens de modeweek. Nu is daar in september een drive-in evenement, zoals ze in Nederland ook her en der op de planning staan. Aanleiding is de première van 'American, Also.', een film die niet alleen Raymond's modeshows van de afgelopen twee jaar laat zien, maar ook de actie áchter de schermen vangt. Een mooi alternatief nu de toekomst van catwalkshows allesbehalve zeker is, en social distancing nog steeds van groot belang is.

Zien: Danielle van Grondelle tijdens fashionweek

American, Also.

De naam 'American, Also.' is afgeleid van één van zijn eerdere collecties, die om de representatie van mensen van kleur binnen de Amerikaanse cultuur draait. De ontwerper hield zijn Lente/Zomer 2019 show nog in Weeksville, een historische donkere buurt in Brooklyn. Zijn meest recente presentatie was in de legendarische concerthal King's Theater, ooit ontoegankelijk voor mensen van kleur. Het is nog onduidelijk waar de filmvertoning precies zal plaatsvinden, maar het evenement zal naar verluidt in verschillende steden plaatsvinden (én toegankelijk zijn voor het grote publiek). Je bekijkt de trailer hieronder.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Over Pyer Moss

Kerby Jean-Raymond (recent nog te gast bij Vogue Global Conversations) is een Haïtiaans-Amerikaanse modeontwerper en oprichter van het herenkledinglabel Pyer Moss. Hij begon zeven jaar geleden met een streetwearlijn, maar is inmiddels uitgegroeid tot een activistisch geluid binnen de modewereld. Zijn ontwerpen representeren treffend zijn visie als donkere ontwerper in Amerika, en hij past dan ook in het rijtje van vernieuwende designers als Marine Serre, Graces Wales Bonner en Telfar. Tot zijn fans behoren niet alleen Erykah Badu en Usher, maar ook Rihanna en Michelle Obama.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus