Valentino presenteert dromerige Couture show in Rome

In larger-than-life ontwerpen verschenen de modellen al zwevend in de beroemde Cinecittà filmstudio.

valentino couture herfst 2020
Valentino

Aan het einde van een op zijn zachts gezegd bijzonder Haute Couture-seizoen toonde de Italiaanse ontwerper Pierpaolo Piccioli de nieuwe Couture-collectie voor het modehuis Valentino in Rome. In de vorm van een bijzondere show gepresenteerd in de beroemde Cinecittà filmstudio, wist de ontwerper de modewereld voor even uit de realiteit te halen en mee te nemen naar een droomwereld.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Valentino Couture Herfst 2020-show

Zoals alle afgelopen couture shows werd ook de Valentino Couture presentatie uitgezonden via een livestream, waardoor de hele wereld voor even front row kon zitten bij een van de meest exclusieve events in de modewereld. Een kleine groep genodigden was live aanwezig bij de show in de filmstudio, waar een bijzondere film in combinatie met een live-presentatie werden getoond met de titel The Performance: of Grace and Light, a dialogue between Pierpaolo Piccioli and Nick Knight.

Het artikel gaat verder onder de video.

Zien: de Valentino Haute Couture Herfst 2020 show

De film werd, zoals de titel aangeeft, gemaakt in samenwerking met fotograaf Nick Knight en toonde kleurrijke projecties van bloemen en veren afgebeeld op de modellen die zich op hoge hoogtes bevonden in de filmstudio. Het was het begin van een bijzondere presentatie waarin de modellen in meterslange witte, surrealistisch geproportioneerde looks verschenen terwijl ze leken te zweven door de studio. Het resultaat was een collectie bestaande uit zestien dromerige ontwerpen, die werden onthuld op onuitgebrachte muziekfragmenten van de zangeres FKA Twigs.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Witte droomwereld

De collectie toonde larger-than-life ontwerpen, variërend van een fonkelende jurk afgewerkt met honderden witte veren tot een meterslange cape gedragen door een model die al zwevend door de lucht bewoog op een trapeze. Het modehuis laat in een persbericht weten waarom juist specifiek werd gekozen voor een all white collectie, zo stelde Valentino: 'Wit, de som van alle kleuren, legt de lege lei van dit nieuwe begin vast, het gevoel van oneindige mogelijkheden. Wit als een vel papier dat wacht tot het gevuld is met lijnen en ideeën. Wit als symbool voor een mogelijkheid.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het feit dat de keuze voor de locatie valt op de beroemde filmstudio's van Cinecittà, staat geheel in lijn met de droomwereld die Piccioli wilde creëren. Deze 'fabriek van dromen' zoals het modehuis het zelf benoemd, leidde ertoe dat de ontwerper zich liet inspireren door 'de magie van de vroege cinema' - iets waar de oprichter van het modehuis Valentino Garavani zich tevens graag door liet inspireren.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Extreme reactie'

Vogue.com stelt dat de ontwerper deze collectie bewust ontwierp als een 'extreme reactie' op de heersende wereldwijde pandemie. 'Ik wilde niet dat de beperkingen voelbaar zouden zijn. Couture is gemaakt voor emoties, dromen. Het was super emotioneel voor ons allemaal om hier samen te zijn om deze uitdaging te winnen. Een moment dat ik nooit zal vergeten.' En dat is precies wat de ontwerper heeft weten te creëeren, een bijzondere ervaring zoals we die nog niet eerder zagen tijdens dit ongewone Couture-seizoen. Bekijk hieronder de hele Couture Herfst 2020 collectie van Valentino.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week