5 highlights: de Gucci-show voor Lente/Zomer 2020

Herken jij Gucci nog terug? Alles wat je wil weten over de Gucci Lente/Zomer 2020-show in Milaan.

Gucci - Runway - Milan Fashion Week Spring/Summer 2020
Victor BoykoGetty Images

Zojuist vond de Gucci-show plaats in Milaan. Van de sobere stijl in het begin (nogal onverwachts voor Alessandro Michele), het achtergrondverhaal en het A$AP Rocky-moment frontrow dat geheid viral gaat: wij lichten vijf punten uit omtrent de Lente/Zomer 2020-collectie en presentatie van het iconische Italiaanse modehuis die je niet wil missen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vliegveld-loopband als decor
White, Architecture, Line, Building, Interior design, Design, Infrastructure, Ceiling, Room, Office,
Getty Images

Ready for take off! En het lijkt daarbij wel of Gucci een heel nieuwe weg inslaat die eerder minimalistisch dan maximalistisch is. Althans, als we het decor zo bekijken. De volledig witte showset ademde zowel iets klinisch als iets kerkelijks. Omgeven door kerk-achtige bogen en metalen elektrische rolluiken. Het legioen modellen kwam langsrollen over een mintgroene loopbaan, zoals je die ook zou zien op een vliegveld.

2 Subjectivering
Fashion model, Clothing, White, Fashion, Haute couture, Dress, Fashion design, Suit, Street fashion, Formal wear,
Getty Images

De eerste looks, die via de coulissen naar buiten kwamen, waren opvallend sober. Wat zeggen we, het zouden zomaar pakjes kunnen zijn van patiënten uit een psychiatrische kliniek. Een van de modellen hield zelfs de handen omhoog waarop met stift stond geschreven: 'Mental health'. Een aanklacht. Wat extra achtergrondinformatie: Gucci's Lente/Zomer 2020-collectie was geïnspireerd op het idee van subjectivering. Met 60 utilitaristische beige en ivoorkleurige looks, die 'representeren hoe via mode macht wordt uitgeoefend over het leven om zelfexpressie te elimineren.' Michele had het in de show-notities over ‘microfysica van machten’ die de samenleving beheersen, beperken en reguleren. Hij wilde voor het nieuwe seizoen de noodzaak onderstrepen om ‘nieuwe vormen van subjectivering die de druk van sociale normativiteit kunnen losmaken’ te verdedigen.

3 Showhits
Sleeve, Textile, Winter, Style, Street fashion, Fashion model, Costume design, Waist, Fashion, Costume,
Getty Images

Juist zo'n liefhebber van Alessandro Michele's uitgesproken looks? Niet gevreesd, na die eerste 60 looks kwam zijn signatuurstijl weer naar voren. De show zou in zijn totaliteit 'Orgasmique' heten. Interessant als je Gucci's geschiedenis bekijkt als een 'sexy' merk. Sex sells en Gucci verkoopt zeker. Wat Michele eigenlijk neerzet is een heel nieuwe interpretatie van wat sexy en aantrekkelijk is. Zijn modellencasting is ook vaak 'atypisch'. De showtune veranderde halverwege de show naar Madonna's hitsingle 'Justify My Love', en daar kwamen alle Gucci-favorieten: chainmail dresses, jaren zeventig-geïnspireerde tuxedopakken en violetkleurig chiffon.

4 Milan Fashion Week-meme

Waarschijnlijk wordt dit frontrow-moment dé meme van fashionweek, and beyond: A$AP Rocky (groot liefhebber van Gucci) en de Franse zangeres Lou Doillon die synchroon goedkeurend knikken terwijl de modellen voorbijkomen. Beiden gekleed in een havermoutkleurige blazer (de trend voor dit najaar), met grote zwarte zonnebril en een soort pijpje (of *** knows what) in hun mond. Rocky is overduidelijk onder de indruk.

5 Designeraccessoires
Gucci - Runway - Milan Fashion Week Spring/Summer 2020
Victor BoykoGetty Images

Natuurlijk was het ook Gucci-logomania galore. Denk aan de bekende goudkleurige paardenbeugel en de in elkaar grijpende G's ter decoratie op verschillende accessoires, waaronder tassen, riemen en schoenen. Voor op de wishlist?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week