Maria Grazia Chiuri stuurt modellen het bos in voor Dior Lente/Zomer 2020-show

Geen betere plek dan Parijs om ieders inner gardener te triggeren, moet Chiuri gedacht hebben.

dior-lente-zomer-2020-parijs 
Getty Images / Victor Boyko

Parijs Fashion Week komt traditiegetrouw weer op gang met één van haar meest roemruchte modehuizen: Christian Dior. De show van dinsdagmiddag kende een handjevol hoogtepunten (tuinieren in tie-dye, anyone?) maar om het hoofd boven water te houden, werpen wij onze blik op de vijf opvallendste zaken van de dromerige Lente/Zomer 2020-show.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Boswandeling

Jarenlang vond de show van Dior plaats in de tuin van het Musée Rodin, in het 73 arrondissement. Toen was daar vorig jaar opeens een nagelnieuwe locatie: het Hippodrome Paris Longchamp bij Bois de Boulogne. Ditmaal wéér het podium van Maria Grazia Chiuri, nu voor haar Lente/Zomer 2020-collectie.

Het Franse modehuis volgt een trend op die alle recente modeweken lijkt te domineren: minder waste, meer duurzame beslissingen. Wie hoort dat het decor uit 164 bomen bestaat, zal dus eerst zijn of haar wenkbrauw optrekken. Maar wees niet gevreesd: alle exemplaren krijgen door Atelier Coloco een tweede leven in de omgeving van Parijs, en dat is werkelijk iedereen - mens, dier óf plant - gegund. De gasten zaten overigens niet alleen op zuurstofgebied gebakken, maar waren tevens getuige van een compleet plastic-vrij en recyclebaar decor.

2 Garden party
dior-lente-zomer-2020-parijs
Vogue Runway

Het scherpe oog (of de bevoorrechte mens, in that case) zag ze al voorbij komen op Instagram: prachtige uitnodigingen, waarin flora en fauna de boventoon voerden. Vraag bleef: hoe gaat Chiuri die natuurinvloeden omzetten in een collectie? Dat mysterie verdween al snel als sneeuw voor de zon. De creative director maakte duidelijk dat ze werkelijk in álles bloemen weet te verwerken, van beige gehaakte overjurk tot lange, dromerige exemplaren, incluis pofmouwen. Dior implementeerde zelfs kleurrijke bloemen in zéér doorschijnend wit of zwart mesh, en in een kleine kanten bralette.

3 Hoedjesgalore
dior-lente-zomer-2020-parijs
Vogue Runway

Vergeet de bucket hat, want volgens Chiuri gaan we komend seizoen met een gardener hat lopen. Of in ieder geval: een variatie daarop. We zagen de strooien hoedjes in zwart, wit of beige, veelal gecombineerd met twee vlechten waar Pippi Langkous nog een puntje aan kan zuigen. Mochten we er ooit aan moeten geloven, dan wél graag met deze prachtig gehaakte handschoentjes, s'il vous plaît.

4 Tie-dye
dior-lente-zomer-2020-parijs
Vogue Runway

De tie-dye trend lijkt here to stay, of in ieder geval, voor dit seizoen. Halverwege de show nam de sfeer (die eerder vooral deed denken aan Little House on the Prairie) een verrassende wending met drie bijzonder kleurrijke tie-dye looks. Zo ontwierp Chiuri onder meer een halterjurk, jasje en utility jumpsuit in de print. Aan het eind van de show passeerden ook nog eens een lange rok en twee denim items de revue, ditmaal in grijs tie-dye.

5 Weinig logomania
dior-lente-zomer-2020-parijs
Vogue Runway

Voor Dior-begrippen was er verrassend weinig sprake van tekst- of logomania. Waar in het verleden nog feministische statements de t-shirts sierden en riemen veelal een Dior-logo bezaten, voerden serene ontwerpen nu de boventoon. Nudekleuren, ook. Bijzonder passend bij het klassieke pianogepingel dat de show ondersteunde, dat moet gezegd worden. Dat betekent overigens niet dat fans van Diors ruitjes en streepjes bij de pakken neer moeten zitten: ook die prints waren weer ruimschoots vertegenwoordigd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week