Van kleurrijke jaren' 80 looks tot latex galore: de highlights van de Saint Laurent Herfst/Winter 2020 show

De tweede dag van Paris Fashion Week werd afgesloten met een spectaculaire show.

saint laurent herfstwinter 2020 show tijdens paris fashion week 
Victor VIRGILEGetty Images

Op steenworp van de Eiffeltoren, werd dinsdagavond traditiegetrouw de Saint Laurent show gehouden tijdens Paris Fashion Week. Het Parijse modehuis symboliseert een stijl van tijdloze vrouwelijkheid en heeft sinds het aantreden van creative director Anthony Vaccarello deze stijl gemixt met rockinvloeden en stoere silhouetten. Dit seizoen liet Vaccarello zich inspireren op het nachtleven van de jaren tachtig en negentig van Yves Saint Laurent zelf. Dit resulteert in kleurrijke looks waarin brede schouders, felle kleurcontrasten en heel veel latex de boventoon voeren. De 'burgerlijke elegantie' van de ontwerpen van Yves Saint Laurent uit de jaren 90 diende tevens als inspiratie voor de collectie, zo maakte de ontwerper duidelijk in de shownotes die werden uitgedeeld aan het publiek. Bepaalde silhouetten, stoffen en prints als grote blazers, polkadots en luipaardprint werden uit de archieven gehaald en in een modern jasje gestoken. 'Ik wilde de balans vinden tussen controle en vrijheid, de spanning tussen discipline en plezier die de moderniteit van Saint Laurent bepaalt,' aldus Vaccarello. Wij zetten de meest opvallende hoogtepunten van Saint Laurents Herfst/Winter 2020 show voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Latex galore
Saint Laurent Herfst/Winter 2020 show in Parijs tijdens Fashion Week. 
Victor VIRGILEGetty Images

Tijdens de presentatie van de collectie was er een materiaal dat bijzonder in het oog sprong; latex. Het aansluitende, glanzende materiaal kwam terug in zowat alle ontwerpen, van jurken tot rokken en leggings. Daarbij diende Catwomans kenmerkende gladde zwarte latex laarzen als hét schoenontwerp van de nieuwe collectie. In zowat elke look maakte de schoenen een verschijning, in combinatie met een Matrix-achtige trenchcoat en extreem glanzende leggings in verschillende kleuren.

2 80's geïnspireerde looks
Brede schouders en 80's geïnspireerde looks tijdens de Saint Laurent Herfst/Winter 2020 show. 
Stephane Cardinale - CorbisGetty Images

Brede schouders, felle kleuren en pussy bows; al deze kenmerken waren onderdeel van de burgerlijke elegantie die de looks van Saint Laurent uit de jaren '90 definiëren. De kleurencombinaties werden letterlijk uit de archieven gehaald, en in een nieuw jasje gestoken voor de nieuwe collectie. De pussy-bows blousjes werden gecombineerd met strakke kokerrokken en perfect op maat gemaakte blazers met schouderaccenten; de perfecte garderobe voor de moderne werkgarderobe.

3 Opvallende lichten
De Saint Laurent catwalk werd op een opvallende manier belicht tijdens de presentatie van de Herfst/Winter 2020 show. 
Peter White

Hoewel de Lente/Zomer shows van het Franse modehuis traditiegetrouw worden gehouden voor de Eiffeltoren, vond de Herfst/Winter show plaats in een overdekte locatie bij Fontaine du Trocadéro, dichtbij de iconische Parijse bouwwerk. Er werd een zwarte tent opgezet met binnen een crèmekleurig tapijt dat tevens als achtergrond diende voor de catwalk. Voor de aanvang van de show gingen de lichten uit, waar enkel witte spots de modellen volgden over de catwalk - een subtiele knipoog naar de beroemde opening credits van James Bond-films.

4 Beha-trend
Kaia Gerber bij de Saint Laurent herfst/winter 2020 show.
Victor VIRGILEGetty Images

Kaia Gerber zette eerder al op de catwalk van Givenchy's Lente/Zomer 2020 show de beha-trend in werking. Nu laat ook Saint Laurent zien dat de trend waarbij ondergoed gedragen wordt als gewone kleding zich nog steeds voortzet. Verschillende modellen, waaronder wederom Kaia her self, liepen over de met spotlight belichte catwalk in niet veel meer dan een broek en een beha van kant of latex, hier en daar in combinatie met een oversized blazer.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Week